Campania anti-imigratie se intensifica la Londra. Marea Britanie vrea sa impuna „zone de protectie” impotriva TIGANILOR-CERSETORI din Romania si Bulgaria

Autorităţile britanice intenţionează să pună în aplicare “zone de protecţie” în anumite locuri turistice şi intens circulate din Londra, unde cerşitul agresiv şi dormitul în aer liber să fie interzise. Măsura vine în contextul în care, o dată cu ridicarea restricţiilor pe piaţa de muncă la 1 ianuarie 2014, britanicii se aşteaptă la un nou val de migranţi români şi bulgari, dar şi de romi veniţi să cerşească sau să fure.

Autorităţile urmează să primească dreptul să emită “ordine de protecţie a spaţiului public” printr-o nouă lege privind criminalitatea şi comportamentul anti-social, care se află în dezbaterea Parlamentul britanic şi care va intra în vigoare din aprilie 2014, conform Daily Mail.

Legea a născut însă controverse, pentru că dă puterea autorităţilor să interzică orice, de la manifestaţiile paşnice la skateboarding, sub pretextul că deranjează locatarii din zona respectivă.

Consiliul Local din Westminster, dar şi din Kent şi din alte zone ale Londrei iau în calcul să impună astfel de zone, pentru a combate cerşitul agresiv şi vagabondajul practicat în cea mai mare parte de romi proveniţi din Europa de Est. În Westminster, autorităţile încearcă de aproape doi ani să elibereze zonele Marble Arch, Park Lane şi Victoria Station de romii care campează ilegal acolo, cerşind şi murdărind spaţiul public.

MoS2 Template Master

Sursa: Daily Mail.

“Sper ca de la 1 ianuarie să nu avem probleme majore cu românii şi bulgarii, dar cred că ar putea fi o problemă destul de importantă. Nu va fi o măsură doar pentru centrul Londrei, se va aplica şi în alte zone din ţară. Poate deveni un subiect de nelinişte socială, dacă nu suntem atenţi”, a declarat consilierul local conservator Mark Field.

Citiți și:  CUM ÎȘI ȘANTAJA EMI PIAN VICTIMELE! CONVORBIREA DINTRE INTERLOP ȘI UN MARTOR CARE NU I-A PLĂTIT LA TIMP DOBÂNZILE

Conservatorul a mai declarat că este de acord cu impunerea unei astfel de zone de protecţie în jurul Victoria Station şi a Catedralei din Westminster. Paradoxal, acelaşi consilier l-a atenţionat pe premierul David Cameron să nu fie prea dur cu imigranţii, pentru că va îndepărta votanţii din minorităţile etnice. Mark Field spune însă că nu vede nicio contradicţie între măsuri care să combată comportamentele anti-sociale şi un discurs corect faţă de imigraţie.

În Westminster, autorităţile au de-a face un grup de aproximativ 50 de romi din România care s-au stabilit în zonă, provocând “o problemă majoră”, conform unei consiliere locale.

În nordul Londrei, în Barnet, autorităţile locale iau şi ele în calcul impunerea unei astfel de măsuri, după ce au avut de-a face cu 68 de romi din România, care au fost evacuaţi în vară de pe un teren de fotbal unde îşi făcuseră o tabără ilegală şi insalubră.

“Avem zone semnificative unde migranţii ridică probleme. Aceste puteri vor fi extrem de utile”, a declarat şi un consilier local din Kent, care s-a plâns că cerşitul agresiv a devenit extrem de prezent mai ales o dată cu apropierea Crăciunului.

Un reprezentant al Oficiului pentru Migrare a declarat că această prerogativă ce urmează să fie acordată autorităţilor locale le va ajuta să elimine problemele cu care se confruntă.

Citiți și:  VIDEO HALUCINANT! S-A INTERVENIT CU MASCATII DUPA CE UN GRUP DE ETNICI "NEPRECIZATI" AU DAT FOC UNUI CATELUS SI AU AMEINTAT PROTECTIA ANIMALELOR CU SABIILE

“Venim cu puteri noi, rapide şi adaptabile, pentru a le uşura autorităţilor locale capacitatea de a proteja comunităţile, protejând în acelaşi timp libertăţile oamenilor care respectă legea”, a mai spus oficialul.

Cu mai puţin de o lună înainte ca restricţiile de pe piaţa muncii din Marea Britanie să expire pentru români şi bulgari, aceştia fiind liberi să muncească acolo de la 1 ianuarie, campania împotriva imigranţilor se intensifică la Londra. Pe străzile britanice au apărut fluturaşi ai partidului eurosceptic UKIP, care anunţă invazia iminentă a 29 de milioane de români şi bulgari, dar şi parodii mult mai groase la politica xenofobă, în care este folosită chiar şi fotografia fostului premier Victor Ciorbea, pentru a-i speria în glumă pe britanici.

În contextul alegerilor europarlamentare din vara lui 2014, atacurile de imagine şi din mass media împotriva românilor şi bulgarilor au ridicat popularitatea partidului eurosceptic UKIP (UK Independence Party), condus de extremistul Nigel Farage, la cote maxime, iar premierul David Cameron, până acum rezervat pe acest subiect, a adoptat o poziţie mai contondentă faţă de imigranţi, într-un editorial din Financial Times.

Conservatorul Cameron a anunţat noi măsuri care să limiteze beneficiile sociale pentru imigranţi şi susţine că, alături de Germania, Austria şi Olanda, va milita în UE pentru modificări ale perceptului de drept la liberă circulaţie, precum şi impunerea unei limite anuale pentru imigranţi.

Sursa: Ziarul Gandul

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile