Cămăşi “naziste” în magazinele Mango

SS-Mango

Retailerul spaniol de modă Mango se află în centrul unui scandal cu “iz nazist” după ce a lansat pe piaţă un model de cămaşă pentru femei, imprimat cu însemne foarte asemănătoare cu cele purtate de trupele de elită al fostului regim naţional-socialist.

Conform ziarului The Telegraph, cămăşile albe au imprimate rune asemănătoare cu cele purtate de trupele SS (Schutzstaffel). Acestea au fost comercializate în Germania, unde presa tabloidă a semnalat faptul că în ţară este interzisă afişarea de “însemne naziste”.

Reprezentanţii retailerului de îmbrăcăminte au răspuns acuzaţilor prin intermediul unui comentariu postat pe contul de Twitter al companiei, spunând că “regretă nefericita asociere”, cauzată de designul acestei cămăşi, scrie Mediafax. Compania a precizat că acelaşi model de cămaşă pentru femei a fost lansat şi cu un altfel de imprimeu, respectiv cu inimioare şi cu steluţe.

Temutele unităţi germane au fost create în 1925, iniţial având rolul de “trupe de protecţie” pentru Adolf Hitler. Însemnele acesteia erau două rune sig din alfabetul vechilor nordici (un fulger stilizat) şi care simbolizau victoria. Organizaţia s-a extins iar în timpul celui de al Doilea Război Mondial a încorporat şi voluntari străini. A fost dizolvată în 1945 şi declarată organizaţie criminală. Deasemenea runa sig a mai fost utilizată şi de organizaţia Tineretul Hitlerist. Sursa: FrontPress.ro

ss

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Un cometariu

  1. in cazul asta sa ii amendeze CNCD-ul si pe cei de la Electrica :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *