Călătorește în Republica Cehă fără griji: Cumpără vinieta cehă online acum!

Pentru unii oameni, călătoriile reprezintă confortul de a putea merge cu mașina. Starea actuală a rețelei rutiere europene permite acest lucru, fără a întâmpina nicio piedică, confortabil și rapid. În Republica Cehă, o caracteristică a rețelei rutiere europene o reprezintă drumurile gratuite, dar și cele cu taxă. Drumurile publice sunt gratuite și deschise tuturor vehiculelor, dar călătoria pe acestea poate fi mai lungă. Pentru turiștii care călătoresc cu vehicule proprii sau închiriate, se recomandă obținerea unei vinieta de trafic, care este un permis de circulație. Autovehiculele sunt scutite de taxe de drum, iar celelalte vehicule care doresc să folosească drumurile cu taxă trebuie să plătească o taxă.

Citiți și:  De ce folosește Andrew Tate misteriosul simbol al mâinilor „Merkelizer” al Angelei Merkel

Este posibil să achiziționați “vinietele”:

Perioada de valabilitate a unei viniete variază între zece zile și un an. Dacă doriți să planificați călătoria cu mult timp înainte, puteți cumpăra vinieta cu trei luni înainte. Tariful “Green Price” este disponibil pentru vehiculele care utilizează gaz natural sau biometan.

Poliția verifică disponibilitatea și valabilitatea vinietelor cu ajutorul unui sistem de camere video pe autostrăzi, atât staționare, cât și mobile. În cazul în care se stabilește că vehiculul nu se află pe lista vehiculelor scutite de taxă, puteți primi o amendă de până la 20.000 CZK. De asemenea, sunt verificate și vehiculele exceptate. În cazul în care se stabilește că dreptul de a nu plăti taxa de drum a fost obținut în mod ilegal, amenda poate fi de până la 100.000 CZK. Șoferul care nu depune o petiție sau nu notifică în termen de 10 zile de la încetarea dreptului de a nu plăti taxe este amendat cu până la 5.000 CZK.

Citiți și:  O adolescentă dispărută de un an a fost găsită în viață, într-un dulap. Ce au descoperit medicii

Pentru a cumpăra o vinieta de trafic în Cehia, accesați https://electronic-vignette.cz/ro și achiziționați vinieta Cehia sau Rovinieta online Cehia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *