Câinele erou MAX abandonat de “camarazii” săi din Aramată

max

Max, celebrul caine militar al Armatei Romane, pare sa fie uitat de cei ale caror vieti le-a salvat, scrie Expres Magazin. Pentru ca ingrijitorii sai au demonstrat o crunta nepasare fata de propriile obligatii si nu i-au dat un medicament in valoare de 35 de lei, o data la trei luni, Max nu a fost imunizat in timpul deplasarilor in teatrele de operatiuni si, in urma intepaturii unui tantar, a fost diagnosticat cu Dirofilaria: un ghem de viermi in jurul inimii.

Dupa ce s-a imbolnavit, ciobanescul german a fost “pensionat” si i s-a oferit gradul de cavaler, nu si tratamentul necesar supravietuirii, in valoare de 600 de lei pe luna.

Nascut in 2009 intr-un centru de dresaj special, Max a fost antrenat de mic. Alaturi de partenerul sau, plutonierul major Rosioara Valentin, a executat doua misiuni in teatrul de operatii din Afganistan, in cadrul Batalionului 2 Infanterie “Calugareni” si a Batalionului 300 Infanterie “Sf. Andrei”, aminteste Pro Tv. “Este un caine pentru detectarea materialelor explozive. Isi sacrifica el viata si salveaza alte vieti”, spunea, in 2012, plutonierul.

In prezent, Max se afla in custodia presedintelui Asociatiei “Nu mai esti singur”, care incearca sa il adopte si care a platit deja, din surse proprii, 2.500 lei pentru tratamentul cainelui militar.

“Am solicitat sa mi se incredințeze pe baza unei declaratii notariale prin care mi-am asumat responsabilitatea ingrijirii si suportarii costurilor lui privind medicatia”, a spus Sorina Hanea, presedinta asociatiei, citata de Digi24.

“Este la noi de trei luni, ne impacam foarte bine. El este un caine deosebit, care se impaca foarte bine si cu celelalte animale pe care le avem in casa”, a mai declarat aceasta.

Cei care doresc sa contribuie la tratamentul lui Max o pot face donand sume de bani in contul Asociatiei “Nu mai esti singur”, C.F.:13572772, cu mentiunea “pentru Max- soldatul nostru”. In plus, a fost deschis un cont bancar in lei: RO60BTRL04501205858688xx, la Banca Transilvania Agentia Beller.

Ministrul Apararii Naţionale, Mircea Dusa a dispus, luni, constituirea unui colectiv de lucru care sa elaboreze un set de acte normative, privind utilizarea in M.Ap.N. a animalelor de serviciu, in urma reactiilor din mass-media aparute despre situaţia lui Max, transmite Mediafax. De asemenea, la nivelul Departamentului pentru relatia cu Parlamentul si informare publica a fost desemnat un grup de experti care sa realizeze, impreuna cu alte structuri ce detin animale de serviciu, un proiect de lege privind gestionarea si utilizarea acestora in conditiile respectarii legislatiei europene referitoare la protectia animalelor. Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Urmareste canalul nostru de Telegram! Click aici.

 

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Adolf
Adolf
6 ani in urma cu

Saracul doge :<

Adolf
Adolf
6 ani in urma cu

DMX PARTY UP