FOCUS 14NATIONALSTIRI

CA PE VREMEA COMUNISMULUI! Poliția a comis un nou ABUZ și a REȚINUT un blogger legionar pentru niște POSTĂRI PE INTERNET și deținerea unor stickere!

JOS LABELE DE PE CĂTĂLIN DĂNOIU!

descarcare 41

Bloggerul legionar Cătălin Valeriu Dănoiu, cel care deține site-ul Veghe Patriei, ar fi fost reținut pentru 24 de ore joi, 16 noiembrie, pentru incitare la ură și discriminare, susțin surse pentru ziare.com.

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) ar fi percheziționat locuința din București a bărbatului în vârstă de 44 de ani, unde ar fi găsit sute de stickere cu imaginea lui Corneliu Zelea Codreanu și alte simboluri ale Mișcării Legionare, interzisă în România.

Cătălin Valeriu Dănoiu este un apropiat al senatoarei Diana Șoșoacă, alături de care s-a pozat recent. „La mulți ani, Diana. Trăiască Legiunea și Căpitanul!”, a scris bărbatul pe blog.

Mesajul este însă unul inofensiv în comparație cu alte articole de pe site-ul Veghe Patriei, unde bărbatul se referă la evrei cu termenul de „jidani” și „gunoaie”, în contextul războiului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas.

Polițiști de la Investigații Criminale ar fi pus în aplicare joi, 16 noiembrie, un mandat de percheziție domiciliară în București la un bărbat de 44 de ani unde ar fi găsit mai multe însemne extremiste – 31 de abțibilduri având inscripționate sigla Mișcării Legionare și 147 de stickere cu fotografia lui Corneliu Zelea Codreanu.

Pe numele bărbatului ar fi început urmărirea penală față de suspect pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de Ordonanța 31/2002 referitor la deținerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe.

După percheziția domiciliului acestuia ar fi fost pus în aplicare un mandat de aducere, cel în cauză fiind condus la sediul Serviciului de Investigații Criminale, iar organele de cercetare penală ar fi dispus reținerea acestuia pentru săvârșirea infracțiunilor de incitare la ură sau discriminare și alte trei infracțiuni prevăzute de OUG nr. 31/2002 ce fac referire la distribuirea de materiale fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, respectiv de promovarea și răspândirea în public de astfel de idei, concepții sau doctrine.

Ce spune legea despre mesajele fasciste sau legionare

Potrivit OUG nr. 31/2002, răspândirea, vânzarea sau confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum şi deţinerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe.

Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propaganda, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Contestarea sau negarea în public a Holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

IAR ACUM ADEVĂRUL DESPRE CAZUL CĂTĂLIN DĂNOIU. OPINIA AVOCATULUI MIHAI RAPCEA:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

4 comentarii

  1. Legea nu spune nimic despre “legionari” sau “miscarea legionara”, ci despre fasciscm, nazism, rasism, etc.
    Tribunalul de la Nurnberg a exclus Miscarea Legionara dintre organizatiile cu caracter fascist.
    Mai mult, o instanta juridica romaneasca a decis irevocabil ca Miscarea Legionara nu a avut un caracter fascist/nazist (decizia nr. 745 pronuntata in sedinta din 12.07.1995 Curtea de Apel Suceava)

  2. Sper ca avocatul MIHAI RAPCEA sa il sustina , si poate mai auzim de la el ceva ….Maica Domnului sa il tina sub puternicul ei Acoperamant pe Cătălin .

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.

%d