Buzaul, judetul mafiotilor politici locali

ctoma

Iată un paradox: la Pietroasele, Buzău, la culesul viilor sunt angajați zilieri din Ardeal și Moldova, pentru că localnicii nu sunt interesați, nici măcar cei care trăiesc sub limita sărăciei și primesc ajutor social.

La recoltare se plătește binișor: 100 de lei pe zi plus cazare și trei mese pe zi – zice Adevarul. N-o fi lux cazarea și nici mâncarea n-o fi artisticăraie gastronomică, dar e muncă sezonieră pentru necalificați, deci nu-i rău, și într-o lună se pot câștiga 2000 de lei, bani în mână cu burta plină.

Au fost angajate deci 80 de persoane – 50 din Mureș și 30 din Bacău. Din Buzău, nimic, deoarece asistații social din zonă nu sunt interesați.

Acești oameni primesc de la stat un ajutor social de câteva sute de lei lunar (că au de obicei familii mari și așa se mai adună) iar în schimb li se cere să muncească “în folosul comunității” – adică nu mare lucru, poate ceva curățenie prin sate, dacă e să fie. În fine, poate chiar muncesc, cine știe, să nu-i bănuim că trag chiulul.

Te-ai aștepta ca niște oamenii care au atât de puțini bani să dea buzna la o slujbă din care pot câștiga de 5 sau 10 ori mai mult. Dar n-o fac.

De ce?

Pentru că culesul viei ține doar o lună și, dacă iau banii ăștia, dup-aia ies din limita de sărăcie și nu mai primesc ajutorul de la stat.

Vedeți? Aici e paradoxul: un ajutor de la stat pentru săraci ajunge să-i țină în sărăcie pe cei mai săraci români, care trăiesc atât de greu încât le e frică, pur și simplu, să renunțe la firimiturile astea în încercarea de a câștiga o pâine întreagă. Mai iau bănuții ăștia, mai sapă un șanț la un vecin, mai fură niște vreascuri și așa mai își mai hrănesc familia un an. Dacă pleacă de acasă în căutarea unei slujbe mai bune și nu iese cum trebuie, familia se duce la fund.

Unora poate le e și lene, nu știu, altora le e frică, nu vreau să condamn pe nimeni, dar mă uit la rezultat: ajutorul social nici nu-o omoară pe acești oameni, dar nici nu-i lasă să trăiască.

Ajutorul anti-sărăcie dat de stat ajunge să țină oamenii în sărăcie.

Sistemul este atât de prost conceput încât nu poate fi o întâmplare. Singurii care câștigă din ajutoarele sociale sunt micii mafioți politici locali și partidele lor antinaționale, care adună milioanele de voturi ale acestui electorat pe care-l mențin cu cinism și cruzime, de decenii întregi, în captivitatea sărăciei.

Asa ca, sa nu ne mai miram ca un penal escroc a ajuns primarul orasului Buzau. Din cei 17000 de cetateni care l-au votat pe Constantin Toma, peste 10000 sunt asistati social! (sursa articol: costintanasescu.com)

VEZI SI: Primarul Buzaului, Constantin Toma avertizeaza: NU DATI BANI COMPANIEI DE APA! Acei bani se cuvin mie!

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *