Buzaul este la cheremul clanurilor: un TIGAN interlop a scăpat de dosar după ce a lovit un poliţist. MOTIVUL HALUCINANT pentru care cazul a fost clasat

Un politist din Râmnicu Sărat, Jud. Buzau, a fost agresat la sfârşitul lunii august de un tigan interlop.

Cazul de ultraj ajuns pe masa parchetului local, iar poliţistul a aflat că dosarul a fost clasat. Motivaţia procurorului: declaraţiile martorilor din dosar sunt subiective şi fără suport faptic.

În seara de 22 august 2017, doi poliţişti de la ordine publică au fost trimişi de ofiţerul de serviciu la o adresă din Râmnicu Sărat unde un tigan recalcitrant, Hadîr Zabar, făcea scandal şi îl ameninţa pe un vecin.

Acesta sunase la 112 pentru a cere protecţia oamenilor legii împotriva individului, membru al unui clan tiganesc din oraş. Poliţiştii au observat că acesta era beat şi se manifesta violent, refuzând iniţial să se legitimeze.

După intense negocieri, a acceptat să meargă pe celălalt trotuar, departe de adversarul său, împreună cu agentul Costel Eftimie. La un moment dat, Hadîr Zabar s-a smucit cu intenţia de a merge pe partea cealaltă a străzii, ca să îl atace pe vecinul care chemase poliţia, moment în care poliţistul care îl păzea s-a trezit cu o lovitură în gât apoi cu cămaşa sfâşiată.

Citiți și:  Educație la MAI: Șefii te vor milițian, nu polițist!

”I-am îndepărtat pentru a nu se întărâta reciproc. Ce i s-o fi părut lui Zabar, că s-a ridicat brusc de pe piatra pe care se aşezase şi a vrut să fugă spre vecinul lui. I-am pus mâna în piept şi i-am zis să se liniştească. El imediat mi-a dat cu dosul palmei în gât, l-am îndepărtat, apoi s-a năpustit asupra mea şi m-a prins de guler ca să mă pună jos. L-am prins apoi de mână, am reuşit de l-am imobilizat şi l-am pus jos. I-am pus cătuşele, l-am băgat în maşină şi l-am dus la poliţie unde a venit şi persoana vătămată ca să depună plângere pentru distrugere şi ameninţări”, spune agentul de poliţie Costel Eftimie.

Citiți și:  Polițist BĂTUT de un interlop sub privirile colegilor care nu au intervenit - VIDEO

Au fost mai multe persoane de faţă, în timpul scandalului, însă doar trei au ajuns să depună mărturie. Zilele trecute, poliţiştii şi persoana care solicitase sprijinul poliţiei au constatat că procurorul de caz a dispus clasarea cauzei, ”întrucât nu a fost clar probat actul delictuos imputat suspectului”.

În viziunea anchetatorului din cadrul Parchetului Râmnicu Sărat, ultrajul nu a existat pentru că agresiunea s-ar fi produs atât de rapid încât martorii, de altfel subiectivi, nu aveau cum să vadă. Poliţistul ultragiat spune că pentru procuror nu a contat deloc cazierul suspectului, un vechi client al oamenilor legii, sau că victimă a scandalului este un director de instituţie publică din Buzău, care vrea însă să îşi păstreze anonimatul. – Sursa: Adevarul

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.