Buzau: Un TIGAN a dezgropat 6 BOMBE de artilerie si le-a dus acasa! | VIDEO

bombe

Inconştienţa unui tigan de 23 de ani din Oreavu, sat de lângă Râmnicu Sărat, putea să-l coste viaţa pe el dar şi pe satra sa. Individul colorat a găsit la marginea unei păduri şase proiectile vechi pe care, fără să stea pe gânduri, le-a dus acasă cu gândul de a le vinde la fier vechi. Potrivit pirotehniştilor, muniţia încă activă putea exploda în orice moment în urma unui şoc mecanic.

Arsenalul găsit de tânărul tigan conţine un proiectil de artilerie calibru 122 mm, un proiectil calibru 100 mm, un proiectil calibru 75 mm, un proiectil calibru 50 mm şi două proiectile calibru 45 mm.

Acesta a cărat bombele până în gospodăria tatălui său, unde le-a depozitat într-o magazie, până când se decidea să le vândă unei firme de recuperare a fierului vechi. Din fericire, tatăl tânărului a înţeles pericolul la care se expuneau şi a apelat numărul de urgenţă 112, solicitând sprijinul specialiştilor din cadrul ISU Buzău.

Tânărul le-a indicat pirotehniştilor locul în care a găsit bombele. Pompierii au cercetat zona şi au mai descoperit alte 18 elemente de muniţie, printre care mai multe bombe de artilerie. Potrivit specialiştilor, muniţia rămasă neexplodată din al cel de-al Doilea Război Mondial este încă activă.

În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Tocmai de aceea, specialiştii recomandă tuturor celor care găsesc elemente de muniţie neexplodate să nu le mişte din locul în care au fost descoperite şi să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

CITESTE SI: BEAT LA VOLAN, PRIMARUL DIN BUZAU, PSD-istul CONSTANTIN BOSCODEALA, A PROVOCAT UN ACCIDENT AUTO IN CARE AU FOST INREGISTRATE VICTIME OMENESTI

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Un cometariu

  1. Cat imi place lucrurile vechi din Razboiul Mondial 2… si eu am cateva lucruri acasa, dar nu o bomba de artilerie.
    Omul asta nici n-a gandit ca bombele alea sunt periculoase. Ar putea sa moara impreuna cu toata familia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *