BUZAU: Şapte traficanţi de droguri, reţinuţi în urma unor percheziţii – VIDEO

bzdrg

Grupare specializată în vânzare de droguri și spălare de bani, destructurată azi de mascații buzoieni

În urma a opt percheziţii domiciliare efectuate în Buzău şi Bucureşti a fost destructurată o grupare infracţională specializată în comercializarea de substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv şi spălare de bani. Şapte persoane au fost reţinute.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat profilat pe comiterea infracţiunilor de comercializare de substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv şi spălare de bani.

  •  Tineri buzoieni,  „curieri” de droguri, fără să știe ce transportă.

La data de 16 aprilie, doi bărbaţi, în vârstă de 21, respectiv 26 de ani, ambii din municipiul Buzău, au fost surprinşi în flagrant imediat după ce au ridicat un colet ce conţinea produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, pe care urmau să-l predea membrilor grupării, fără a avea cunoştinţă de conţinutul pachetului.

Imediat după flagrant, cu sprijinul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Bucureşti au fost efectuate opt percheziţii (şapte în municipiul Buzău şi una pe raza municipiului Bucureşti) la domiciliile a şapte persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani.

  • Poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor 150 de grame de substanţă susceptibilă a avea efect psihoactiv, două cântare electronice, precum şi materie vegetală ce ar fi urmat să fie amestecată cu substanţa psihoactivă, în scopul vânzării.

Pe parcursul cercetărilor efectuate de poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău a rezultat că cei şapte bănuiţi ar fi obţinut din activitatea infracţională desfăşurată aproximativ 50.000 de lei, cu care şi-ar fi achiziţionat mai multe bunuri mobile.

Cei şapte au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, spălare de bani şi constituirea într-un grup infracţional organizat, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *