BUZAU – Aproape 100 de elevi TIGANI repartizați la “sesiunea specială” de admitere la liceu – VIDEO

bataie-tigani

Aproape 100 de adolescenți tigani din Buzau au fost repartizați, astăzi, pe locurile ce le-au fost rezervate la liceu. Sesiunea specială de admitere pentru elevii de etnie tiganeasca se organizează în fiecare an, ei având locuri disponibile la toate unitățile de învățământ. Cu toate acestea, nu toți absolvenții de gimnaziu vor învăța la liceele pe care le-au preferat.

Repartiția candidaților la liceu de etnie tiganeasca s-a făcut în ședință publică, începând cu ora 10:00, la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău. Pentru ei, au fost rezervate 300 de locuri, atât din învățământul profesional, cât și în cel liceal de zi. Fiecare clasă, indiferent de profil, a avut două locuri destinate tiganilor. Candiații au venit, în majoritate, însoțiți de părinți.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Reprezentanții tiganilor susțin că, prin natura cerințelor pentru această sesiune specială, nu se poate pune problema că vreun candidat nu ar aparține de etnia pentru care au fost rezervate locuri la liceu.

La astfel de sesiuni speciale nu se ține cont de media de gimnaziu și nici de cea obținută la examenul de capacitate. Este vorba despre o facilitate acordată, de mai mulți ani, de către statul român, pentru elevii tigani.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Degeaba daca nu vor sa invete no vor trece clasa a-x-a, doar daca au bunul simt si stiu sa se comporte frumos vor trece, dar daca nu vor sa invete, daca nu au bunul simt, respect fata de profesori etc., nu au sanse.

Lasa un comentariu