JUSTITIENATIONALNOUTATISTIRI

BUZAU: Ancheta la Marghiloman! Se cauta filiera prin care au ajuns drogurile in scoala

Cazul celor trei elevi urmează să fie analizat în Consiliul de Administraţie al liceului. Sancţiunile pot porni de la scăderea notei la purtare, dar pot ajunge şi la exmatricularea celor trei tineri.Nu este exclus ca ancheta administrativă începută de conducerea şcolii să vizeze şi personalul administrativ care era de serviciu în momentul incidentului: ”Elevii sunt supravegheaţi în pauze de gardian, dar, de această dată, în curte se afla şi administratorul şcolii… De aceea, am rămas şi noi şocaţi de cum s-a putut întâmpla aşa ceva!” a declarat directorul Liceului „Alexandru Marghiloman”, Luminiţa Pîrlog.

Din datele culese până acum de anchetatori reiese că liceanul de 19 ani a adus în şcoală o ţigară conţinând substanţe etnobotanice. Toţi cei trei au fumat, dar tinerii de 18 ani erau în situaţia de a consuma prima oară droguri uşoare şi, de aici, şi reacţia foarte dură a organismului.

Cazul este precedent în învăţământul buzoian ai cărui şefi încearcă să împingă conducerea şcolii să scoată castanele fierbinţi, preferând să se spele pe mâini de acest episod.

Aseară, imediat după ce incidentul a devenit public, nici unul dintre şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu a mai răspuns la telefon. Dimineaţă, inspectorul şcolar  general, Dumitru Ene, recunoştea că nu a mai existat un asemenea caz în şcolile din judeţ, dar, cu toate acestea, afirma: „Vă sugerez să întrebaţi la directoarea şcolii. Nu am de unde să ştiu eu cum au ajuns drogurile acolo, Poliţia o să afle. Noi vorbim doar despre aspectele disciplinare şi lucrurile acestea sunt în atribuţiile conducerii şcolii!”

5604
Drogurile au început să ia locul sandvişurilor, în pauza mare şi aşa pare să se fi întâmplat şi astăzi, la Liceul Alexandru Marghiloman, de unde trei elevi au fost preluaţi şi duşi direct la spital după ce li s-a făcut rău, cel mai probabil din cauza consumului de etnobotanice. 
Alerta s-a declanşat în jurul prânzului când un apel la 112 anunţa că trei elevi de la Liceul „Alexandru Marghiloman” se simt rău şi au nevoie de ajutor medical. Un echipaj de Poliţie şi două ambulanţe au ajuns urgent la ei:
„Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că unor tineri li s-a făcut rău în curtea liceului în timpul pauzei. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, au stabilit că era vorba despre trei elevi în vârstă de 18 si 19 ani care au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Buzău. Întrucăt din primele verificări au rezultat suspiciuni că problemele medicale ar fi fost cauzate de consumul unor substanţe interzise, cazul a fost preluat de DIICOT- Biroul Teriorial Buzău.” a declarat ag. princ. Anca Bratosin, ofiţer de presă în cadrul IPJ Buzău.
Starea celor trei tineri era gravă. Unul dintre ei era aproape inconştient, iar ceilalţi doi aveau o stare letargică. Cu toţii delirau atunnci când au fost urcaţi în ambulanţe. Echipajele medicale au ştiut încă din momentul în care au primit apelul că au de-a face cu consum de etnobotanice.
„Primul copil care a fost preluat de SMURD a fost într-o stare mai gravă, era aproape inconştient, ceilalţi doi un pic mai bine dar ambii prezentau midriază, paliditate, tegumente icterice, vărsături, au vărsat şi până la spital, oricum o stare nu bună deloc.”, după cum ne-a relatat Rodica Corneci, asistent –şef la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.
Foarte curând, tinerii vor fi chemaţi la audieri de procurori care trebuie să  stabilească în ce mod au ajuns drogurile la cei trei şi cum au fost introduse şi consumate în şcoală.
Cazul este extrem de grav şi fără precedent în învăţământul buzoian. Tocmai de aceea se impune şi o anchetă administrativă în Liceul „Alexandru Marghiloman”.
Sursa: Ziarul Sansa

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.