Butoiul cu PULBERE din coalitia de guvernare, pe cale sa EXPLODEZE: ”Vreau să se clarifice lucrurile”

Situația în Coaliția de guvernare nu este tocmai roz. Liderii USR-PLUS sunt nemulțumiți și spun că nu există foarte mult respect din partea anumitor parteneri. În plus, rectificarea bugetară și felul cum sunt tratați miniștrii din USR-PLUS sunt alte două motive de nemulțumire.

Coaliția de guvernare, la un pas de rupere! Se cere o analiză a activității premierului
Fiind invitat telefonic la Digi 24, Ionuț Moșteanu a declarat că USR-PLUS are mai multe nemulțumiri legate de Coaliția de guvernare. El spune că unele dintre nemulțumiri sunt legate de rectificarea bugetară, altele de felul în care sunt tratați miniștrii USR-PLUS.

“Uitându-ne la modul în care este pusă în spațiul public toată discuția legată de rectificarea bugetară și cum pare că nu sunt tratați corect miniștrii USR PLUS, uitându-ne la cum se întâmplă lucrurile și acest PNDL cu care suntem luați prin surprindere, avem nemulțumiri.”, spune acesta.

”Vreau să se clarifice lucrurile”
Acesta a mai spus că de abia așteaptă să se încheie congresul PNL pentru ca toată lumea să se redreseze și să revină la programul de guvernare. El a ma spus că USR-PLUS a fost un partener loial, subliniind că a muncit și că va face în continuare ceea ce a promis.

”Vreau să se clarifice lucrurile. Aștept să se încheie congresul PNL, să ne așezăm la masă, să redesenăm toate condițiile și criteriile și să revenim la programul de guvernare, să stabilim cum lucrăm și cum ne respectăm unii pe alții în această coaliție, că în momentul ăsta pare că nu e foarte mult respect de la unii dintre parteneri. Am fost parteneri loiali, am muncit, facem ce am zis că facem și vom face în continuare. Vrem să guvernăm în această coaliție în următorii 3 ani. Pentru asta trebuie loialitate”, a transmis Ionuț Moșteanu.

Încrederea în premierul Florin Cîțu
Acesta a mai fost întrebat despre o posibilă retragere a încrederii pentru premierul Florin Cîțu. El a spus că este necesară o analiză în acest sens pentru a vedea în ce măsură premierul și miniștrii și-au făcut treaba în aproape un an de guvernare.

„Trebuie să avem o discuție, o analiză. Ne apropiem ușor de un an de guvernare și să vedem în ce măsură și premierul și miniștrii și-au făcut treaba pentru care au fost puși acolo. Niciunul dintre ei n-a primit un mandat în alb”, spune acesta.

Totodată, acesta consideră că planul de investiții locale numit “Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei, a fost “grăbit nenecesar”.

„Din punctul de vedere al procesului de lucru în coaliție, noi considerăm că lucrurile au fost grăbite nenecesar. Am fost puși cumva în fața faptului împlinit în ședința de Guvern. Noi văzusem până atunci ordonanța la ședința de coaliție. S-a discutat foarte puțin, trecător. Discuția principală în coaliție a fost cea legată de rectificare.

Nu putem să spunem pur și simplu că «hai că avem 50 de miliarde de lei de cheltuit, ce facem cu ei». Nu avem banii ăștia. Pentru fiecare leu pe care îl are statul român, poate fi cheltuit fie pe o rețea de apă într-un sat, fie pe o școală, fie pe o autostradă sau un spital. Nu stăm pe o grămadă de bani, mai ales că în următorii ani va trebui să reducem deficitul, așa cum ne-am angajat să ajungem din nou la 3% în următorii 3 ani. Suntem într-un an cu un deficit de 70 și ceva la sută, o inflație de 5%. Lucrurile nu arată minunat.

Nu vrem să repetăm greșelile trecutului. Vrem să discutăm atent, așezat. Nu vedem nicio grabă pentru acest proiect, alta decât congresul din PNL.”, spune acesta.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *