Bulgarii organizează proteste masive în noaptea de Anul Nou

Mii de bulgari vor ca 2014 să le aducă demisia guvernului socialist condus de Plamen Oreşarski. Criticii Executivului de la Sofia se organizează pe reţelele de socializare pentru ca în noaptea dintre ani să protesteze în piaţa Alexander Battenberg.

Protestul va începe miercuri, 31 decembrie, în jur orei 23:00, şi se va ţine în locul în care Sofia desfăşoară tradiţionalele concerte şi festivităţi.

“Care îţi sunt planurile de anul nou? Lasă deoparte rezervările scumpe pentru cine sofisticate sau băuturile din club, hoteluri sau restaurante; vino în piaţa unde fiecare dintre voi a sărbătorit măcar o dată venirea Anului Noi”, spun organizatorii pe reţelele de socializare, potrivit agenţiei Focus.

Citiți și:  Pustnicul Zosima: „O să fie MARE MĂCEL ÎN ORAȘE în România”

Bulgarii sunt chemaţi pentru a manifesta “împotriva guvernului corupt şi a păpuşarilor săi”.

“Veniţi afară, alături de noi. Împreună ne va fi cald şi ne vom distra, pentru că împreună putem realiza orice”, mai arată mesajul.

Organizatorii plănuiesc să cânte “demisia” în timpul pauzelor dintre melodiile cântate de artiştii bulgari.

Protestele împotriva guvernului au început pe 14 iunie după ce Legislativul l-a numit în fruntea unui serviciu secret pe parlamentarul Delyan Peevski, un mogul media controversat, fiu al fostei şefe a loteriei de la Sofia. Chiar dacă numirea sa a fost anulată în urma reacţiilor din stradă, bulgarii au continuat să protesteze în fiecare zi, timp de săptămâni întregi, împotriva a ceea ce ei numesc un sistem corupt.

Citiți și:  Pustnicul Zosima: „O să fie MARE MĂCEL ÎN ORAȘE în România”

Guvernul lui Oreşarski a venit la putere după ce Executivul care l-a predecedat, condus de Boiko Borisov, a demisionat în martie 2013 tot în urma manifestaţiilor în stradă.

http://www.dcnews.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile