“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALPOLITICASTIRI

Bulgaria REFUZĂ cerințele suplimentare ale Austriei privind migranții! Doar Ciolacu a acceptat ȘANTAJUL ordinar impus pentru a intra în Schengen

migranti timisoara violenta

Guvernul bulgar a subliniat că în acordul cu Austria privind aderarea la Spațiul Schengen nu a acceptat nicio condiție suplimentară referitoare la migranți în afara celor stipulate în Regulamentul Dublin. Acesta reglementează că prima țară din UE prin care intră un migrant este responsabilă pentru gestionarea cererii sale de azil.

Pentru a renunța la veto-ul asupra aderării Bulgariei și României la Spațiul Schengen cu frontiere aeriene și maritime, Austria a cerut consolidarea securității frontierelor externe ale UE pentru a contracara valul de migranți. Aceasta includea și alocarea de fonduri suplimentare din partea UE și preluarea solicitanților de azil ajunși în Austria de către România și Bulgaria, în special afgani și sirieni.

“Nu putem și nu vom accepta persoane pentru care nu suntem responsabili”, se menționează în declarația emisă de guvernul de la Sofia.

Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat sâmbătă, în unanimitate, intrarea progresivă a României și Bulgariei în Spațiul Schengen al liberei circulații, după ce Austria, ultima țară din UE-27 care se opunea, și-a retras veto-ul. Informația a fost transmisă de EFE și citată de Agerpres.

“Consiliul UE a decis să extindă zona #Schengen la Bulgaria și România. Controlul la frontierele interne aeriene și maritime va fi eliminat în martie 2024, în timp ce decizia privind eliminarea controlului la frontierele terestre va fi luată ulterior”, a comunicat președinția spaniolă a Consiliului UE pe platforma sa X (fostul Twitter).

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.