Buletinul românesc nu mai serveşte la nimic în Italia. Vezi de ce act mai trebuie însoţit pentru transfer de bani

Un cititor al Gazetei Românești ne-a trimis un video, făcut cu camera ascunsă, din care rezultă că unele bănci nu vor să facă tranferuri de bani dacă expeditorul nu deține un document italian. Practic, cartea de identitate românească nu e valabilă când te prezinți la ghișeu și dorești să trimiți bani în țară sau oriunde, doar dacă e însoțită de un document italian.

Iată ce ne-a scris cititorul, Giuseppe Esposito, 40 de ani, cetățean italian rezident la Mantova:

”În această dimineață am primit un apel telefonic de la o prietenă româncă. În acel moment era în sediul unei bănci cu intenția de a trimite bani în România, prin intermediul serviciului Western Union. Suma nu era mare, o trimitea pentru a ajuta familia care se află într-o situație financiară dificilă. M-a chemat spunându-mi că nu poate face transferul, doar cu condiția să fie însoțită de o persoană cu cetățenie italiană și un document italian.

1242

Citiți și:  Copiii de 0-14 ani pot avea buletin!

M-am deplasat imediat la bancă cu intenția să cer explicații. Cum e posibil ca o carte de identitate românească să nu fie recunoscută ca document valabil?Surpriza, deosebit de amară, a fost să ajung în fața unui funcționar al băncii carenu voia să ia în considerare alt document, decât cel italian. ”Fără document italian nu putem face niciun transfer de bani Western Union”, mi-a spus el. M-a trimis în piață,precizând că acolo poate reușesc să fac așa ceva.

Țin să precizez că sediul băncii respective este trecut ca punct de lucru pe siteul Western Union.”

Am cerut prin telefon informații de la reprezentanții Western Union România și ni s-a răspuns că ”Guvernul italian cere și alte documente în cazul transferurilor de bani. Dacă operatorul cere și documente suplimentare, iar acestea lipsesc, clientul nu poate face transferul”.

”Dar în cazul în care un turist român are urgentă nevoie să trimită în România bani, poate s-o facă?”, am insistat. ”Poate oricând să primească, dar în cazul în care Guvernul italian (sic!) cere document italian suplimentar, atunci nu poate să trimită bani din Italia.”, ne-a explicat operatorul WU.

Citiți și:  Copiii de 0-14 ani pot avea buletin!

Ținând cont că în explicația dată de cei de la Western Union au intervenit ”cerințele Guvernului italian”, am cerut informații de la o altă firmă de transfer de bani, ”RIA”. Ni s-a explicat că nu există nicio ”directivă” din partea vreunei instituții italiene să se solicite documente italiene la transferul de bani. ”Cu cartea de identitate românească se pot face transferuri de bani din Italia în România fără probleme. Nu există nicio restricție”.

VEZI SI: Un cercetător aruncă bomba: Cancerul este produs de un parazit! În ce condiții dobândești boala!
8 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU