BREXIT: Canalele TV care nu se vor mai vedea în România. Decizia luată de televiziuni

Dacă Marea Britanie va ieși din UE la 29 martie televiziunile acestui grup media nu se vor mai vedea în Europa, însă s-au luat deja primele măsuri pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

Compania Discovery a confirmat că va solicita în Olanda licenţe audiovizuale pentru portofoliul său de canale europene de plată, înainte ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, pe 29 martie 2019, anunţă websiteul olandez telegraaf.nl. Pentru ca Discovery să poată distribui televiziunile sale în UE, compania trebuie să deţină licenţe audiovizuale acordate într-o ţară membră a Uniunii Europene.

Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei Discovery, această măsură asigură conformitatea cu legislaţia Uniunii Europene şi după data de 29 martie 2019, precum şi continuitatea retransmisiei în UE a televiziunilor companiei:

„Având în vedere Brexit-ul, Discovery va solicita în Olanda noi licenţe de emisie pentru portofoliul său de canale cu plată din UE. Discovery va menţine şi sediul din Regatul Unit şi a reînnoit pe termen lung contractul de închiriere pentru principalul birou din Londra, din West London, care găzduieşte peste 1000 de angajaţi. Compania îşi păstrează licenţele Ofcom pentru canalele dedicate pentru Marea Britanie”.

Discovery are un sediu în Olanda, în Amsterdam, din anul 1989. Aproximativ 45 de persoane lucrează acolo. În plus, Discovery va crea noi locuri de muncă în Amsterdam, iar un număr de angajaţi vor fi mutaţi de la Londra la Amsterdam.

Mutarea în Europa continentală, după ieşirea britanicilor din Uniunea Europeană (UE), este necesară pentru companiile media. După Brexit, acestea nu mai pot obţine din Regatul Unit licenţe audiovizuale valabile în UE.

Alte companii media internaţionale (inclusiv Turner Broadcasting System si NBC Universal) se confruntă cu aceeaşi problemă şi caută, de asemenea, o nouă locaţie pentru sediul lor central. Din acest motiv, chiar şi BBC, radio-difuzorul public britanic, doreşte să obţină licenţe olandeze pentru canalele sale internaţionale. Discuţiile pe această temă sunt în curs de desfăşurare.

Portofoliul actual al canalelor europene ale Discovery care au licenţe obţinute în Marea Britanie include şi televiziunile Eurosport.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.