BREAKING România se pregătește să primească refugiați afgani

România va primi o cotă de refugiați afgani, în funcție de deciziile care vor fi adoptate la nivelul Uniunii Europene. Săptămâna viitoare a fost convocată și o ședință a CSAT în care se vor discuta probleme legate de situația din Afganistan.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că discuţiile referitoare la o eventuală cotă de refugiaţi afgani în România vor avea loc cu prilejul viitoarei întruniri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Ședința a fost convocată de președintele Klaus Iohannis pentru data de miercuri, 25 august. De asemenea, potrivit premierului, o decizie în acest sens, a acceptării unui număr de refugiați afgani în România va ține cont și de solicitările Uniunii Europene.

„În ceea ce priveşte o eventuală cotă de refugiaţi în România, aceste discuţii vor avea loc în primul rând la nivelul Comisiei, al Uniunii Europene şi după aceea vom discuta şi în România. Bineînţeles, vom discuta şi în şedinţa de CSAT de săptămâna viitoare”, a arătat premierul Florin Cîțu într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Autoritățile au mai extras patru persoane de la Kabul
În acest context, premierul Florin Cîțu a anunțat că în cursul acestei dimineți, autoritățile române au mai extras patru persoane din Kabul.

„Azi dimineaţă, la Kabul, am mai extras patru persoane: un cetăţean român şi alte trei persoane de altă cetăţenie. Suntem în contact permanent cu încă 14 persoane care au ajuns la aeroport şi vom pregăti acum procedura de a-i duce în Islamabad. Am luat legătura cu bursierii afgani care veneau în România, cu nouă dintre ei s-a luat legătura – erau, parcă, 14 toţi -, câţiva dintre ei şi-au exprimat dorinţa de a veni în România şi facem toate demersurile de a-i aduce în România”, a mai precizat Florin Cîțu.

Potrivit spuselor sale se fac demersuri pentru a evacua și personalul care a colaborat cu Ministerul Apărării Naţionale în Afganistan se fac toate demersurile, acea procedură fiind în derulare.

Președintele a convocat CSAT pentru 25 august
Un număr de 14 români au reușit să intre, vineri, în Aeroportul din Kabul și așteaptă să fie evacuați din Afganistan, informează Ministerul Afacerilor Externe. Sunt românii care nu au putut fi luați până acum pentru că nu au reușit să ajungă în zona sigură, de unde a fost luat încă un cetățean român, vineri dimineața.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru miercurea viitoare, 25 august, începând cu ora 16,00, la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale. Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă situaţia de securitate din Afganistan şi implicaţiile acesteia pentru România.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *