Breaking.Tudorel Toader a făcut MARELE ANUNT! Adio, Dragnea!

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vorbit despre ordonanța care modifică legile justiției.
Ordonanţa de Urgenţă care modifică legile justiţiei nu se poate aplica reatroactiv, ceea ce înseamnă că nu va afecta dosarele penale aflate deja în curs, cum este şi cazul celui în care Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a fost deja condamnat, pe fond, la trei ani şi şase luni de închisoare.

Tudorel Toader îşi intitulează mesajul postat pe reţelele de socializare, duminică dimineaţă, „Simple precizări referitoare la OUG pentru modificarea Legilor justiţiei”, notează Realitatea.net.

„Preşedintele Republicii cunoştea sau ar fi trebuit să cunoască următoarele:

În lipsa OUG, ar fi intrat în vigoarea Legea nr.242/2018, ar fi creat dreptul magistraţilor de pensionare anticipată la 20 de ani de activitate, contrar recomandării Comisiei de la Veneţia, contrar „îngrijorărilor prezidenţiale „ situaţie în care peste 2000 de magistraţi ar fi dobândit vocaţie la pensionarea anticipată, existând riscul real de creare a unui deficit de personal.

Citiți și:  Colonel Florin Șinca: "La noi, în Europa și în lumea largă se înseilează un nou regim. N-are mamă, n-are țară. N-are doctrină, n-are principii, dar are legi, actori, planuri, strategii, bani la greu"

Tudorel Toader mai precizează că „fără a fi examinat şi avizat OUG, Comisia de la Veneţia a reţinut rezolvarea parţială a problemei pensionării anticipate a magistraţilor, declarându-se favorabilă abrogării acestei prevederi legale.”

În mod formal, OUG urmează să fie transmisă Comisiei de la Veneţia spre examinare şi avizare, aviz care ar urma să fie adoptat la Plenara din decembrie 2018, mai anunţă Toader.

Neafectând stabilitatea dobândită în condiţiile legii, cerinţa celor 10 ani vechime pentru procurorii de la PÎCCJ, este incidentă zecilor de procurori delegaţi de către procurorul general al PÎCCJ, iar pe viitor se va aplica faţă de toţi cei care doresc să devină procurori în cadrul PÎCCJ !

Citiți și:  Tudorel Toader, dezvăluiri șocante despre CELEBRA scrisoare anti-Kovesi, catre Financial Times . 'Am aflat după ce a apărut. A costat 40.000 de euro'

Consider că o eventuală nouă modificare a legilor justiţiei, ar trebui ca pe lângă cerinţa vechimii în magistratură, pentru procurorii de la PÎCCJ, DNA şi DIICOT, să se prevadă şi cerinţa gradului profesional corespunzător parchetului de pe lângă Curtea de Apel !

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.