BREAKING Trei super-puteri dau lovitura. S-au pus de acord

Apare o nouă forță la nivel mondial! Pe fondul războiului dintre Federația Rusă și Ucraina, noi forțe încep să își facă simțită prezența. Această nouă forță vine cu efecte benefice pentru Europa, având în vedere că are legătură cu livrările de gaze către bătrânul continent.

Algeria, Nigeria și Niger au încheiat un memorandum de înțelegere pentru construirea unei conducte de gaze naturale în deșertul Sahara, a declarat joi ministrul algerian al energiei. Reprezentanţii celor trei țări au convenit în iunie să reia discuțiile vechi de decenii asupra proiectului, care ar fi reprezenta şi o potențială oportunitate pentru Europa de a-și diversifica sursele de gaze.

Este de așteptat ca gazoductul să se întindă pe 4.000 de kilometri, potrivit televiziunii Ennahar din Algeria. Gazoductul transsaharian este un proiect estimat la 13 miliarde de dolari, care ar putea transporta până la 30 de miliarde de metri cubi de gaze pe an în Europa.

Citiți și:  DECIZIA Germaniei este absolut fără precedent. News alert

Ideea a fost propusă pentru prima dată în urmă cu mai mult de 40 de ani și un acord în acest sens a fost încheiat între cele trei țări în 2009, dar evoluţiile ulterioare s-au blocat.

Livrările de gaze din Algeria către Italia vor crește în următorii ani
Livrările de gaze din Algeria către Italia vor crește în următorii ani, a declarat luni premierul italian Mario Draghi, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele algerian Abdelmadjid Tebboune la Alger, relatează Trend citând Xinhua.

Acordul privind gazul a fost unul dintr-o serie de acorduri pe care cei doi politicieni au convenit să le semneze în timpul vizitei oficiale a lui Draghi, noile domenii de cooperare cuprinzând dezvoltarea infrastructurii, o cooperare mai strânsă în domeniul justiției penale, promovarea investițiilor, industria farmaceutică, cercetarea științifică și protejarea patrimoniului cultural.

Algeria devine un furnizor tot mai important de gaze
Agenția de știri APS din Algeria a relatat deja vineri că țara sa este dispusă să majoreze livrările de gaze către Italia cu 4 miliarde de metri cubi în acest an.

Citiți și:  DECIZIA Germaniei este absolut fără precedent. News alert

Algeria devine un furnizor tot mai important de gaze pentru Italia, deoarece Roma încearcă să înlocuiască treptat livrările de gaze rusești cu surse mai stabile. Conflictul dintre Rusia și Ucraina a dus la creșterea prețurilor la carburanți și a amenințat să reducă livrările de gaze rusești către Europa.

Înainte de începerea conflictului, Rusia a fost cel mai mare furnizor de gaze pentru Italia. Draghi a vizitat anterior Algeria în aprilie, la scurt timp după începerea conflictului dintre Rusia și Ucraina, în timp ce Tebboune a vizitat Roma în mai.

Sursa: capital.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu