fbpx
POLITICA

BREAKING. Se pregateste o LOVITURA URIASA pentru Romania. Dragnea este TERMINAT. Kovesi, IMPLICATA

liviu dragnea 1
Dragnea a provocat un dezastru, în urma votului pentru modificarea Codurilor Penale. Oficialii europeni nu stau cu mâinile în sân și pregătesc o lovitură imensă pentru România.

Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german, intervine și trimite o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Oficialul solicită din nou activarea articolului 7 împotriva României, după modificările făcute, miercuri, la Codurile Penale.

”Eu îmi pun întrebarea ce măsuri ale guvernului României și ale majorității parlamentare de acolo mai sunt necesare, pentru ca Comisia să preia în sfârșit inițiativa. De aceea doresc să vă solicit din nou să acționați în consecință și să demarați o procedură conform art. 7. Aceasta ar fi, chiar înainte de alegerile pentru Parlamentul European, un semnal al credibilității Uniunii Europene și o încurajare a forțelor pro-europene din România”, se arată în scrisoarea lui Krichbaum către Juncker, obținută de G4Media.ro

Redăm mai jos scrisoarea integral:

”Stimate Domnule Președinte al Comisiei,

După cum știți, urmăresc în calitate de Președinte al Comisiei pentru Afaceri Europene evoluțiile politice interne din România deja de ceva vreme cu o foarte mare îngrijorare. După alegerile din 2016, diversele guverne și majoritatea parlamentară care le susține lucrează sistematic la împiedicarea luptei imperios necesare împotriva corupției și la demontarea standardelor statului de drept. Astăzi, Parlamentul român a slăbit, așa cum era de așteptat, legislația penală anticorupție. Aceasta este o continuare a destructurării agresive a valorilor comune ale Uniunii Europene în România.

De mai multe ori am solicitat Comisiei – ultima dată într-o scrisoare către domnul Prim-Vicepreședinte Timmermans la 14 februarie 2019 – demararea unei proceduri conform art. 7 din Tratatul UE. Este pentru mine de neînțeles, având în vedere evoluțiile, că Comisia nu a urmat acesteia. Este de presupus că atitudinea ezitantă a Comisiei a fost prost înțeleasă de către responsabilii din România chiar ca o încurajare de a continua atacurile împotriva statului de drept.
Eu îmi pun întrebarea ce măsuri ale guvernului României și a majorității parlamentare de acolo mai sunt necesare, pentru ca Comisia să preia în sfârșit inițiativa. De aceea doresc să vă solicit din nou să acționați în consecință și să demarați o procedură conform art. 7. Aceasta ar fi, chiar înainte de alegerile pentru Parlamentul European, un semnal al credibilității Uniunii Europene și o încurajare a forțelor pro-europene din România.”

Oficialul a mai cerut activarea articolului 7 în momentul în care Laura Codruța Kovesi a fost investigată.

”inițierea anchetei judiciare este foarte clar motivată politic, pentru a torpila candidatura foarte promițătoare a Laurei Kövesi pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Aceasta manevră îmi amintește de timpurile întunecate al dictaturii comuniste, pe care credeam că România le-a depășit de mult”, spunea Gunther Krichbaum.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.