Breaking. Se anunta o noua LOVITURA pentru Dragnea. Este vorba de dosarul Tel Drum

Călin Nistor, șeful interimar al DNA, a declarat la ieșirea de la întrevederea cu delegația MCV că s-a discutat de buna administrare a sistemului judiciar și activitatea direcției. În ceea ce privește Tel Drum, Nistor a precizat că dorește soluționarea cât mai rapidă a dosarului.

,,Discuțiile (cu delegația MCV – n.r.) sunt confidențiale. Comparativ cu anul trecut (activitatea DNA – n.r.), e oarecum apropiată ca și parametri statistici. Nu sunt diferențe semnificative”, a afirmat șeful interimar al DNA, Călin Nistor.

În ceea ce privește dosarul Teldrum, șeful DNA a precizat că se așteaptă o pronunțare din partea Tribunalului Teleorman.

,,Și eu mi-aș dori să fie soluționat cât mai repede acel dosar, cu o soluție legală. Știți că a fost necesară redeschiderea urmăririi penale într-un alt dosar, care privea o parte din acele infracțiuni care făceau obiectul investigației din cauza respectivă (în ceea ce privește dosarul Teldrum – n.r.). A fost sesizată Înalta Curte pentru confirmarea redeschiderii, cauza a fost declinată pentru că între timp o persoană își pierduse calitatea de parlamentar și, practic, competența revenea tribunalului și a fost trimis la Tribunalul Teleorman. După ce tribunalul se va pronunța. într-un fel sau altul, va fi soluționată și acea cauză”, a declarat Călin Nistor, la ieșirea din sediul Reprezentanței Comisiei Europene.

Cu privire la pronunțarea așteptată de la Tribunalul Teleorman, șeful DNA a mai spus că nu știe când va fi soluționată cauza. Acesta a precizat că ,,doar judecătorul stabilește când dispune o hotărâre în acea cauză. O parte din faptele care fac obiectul acelei investigații aflate în lucru la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate, pentru acele fapte s-a dat anterior o soluție de care procurorul de caz nu a știut (în ceea ce privește pronunțarea Tribunalului Teleorman – n.r.)”.

Delegația MCV a avut marți discuții și cu ministrul Justiției Ana Birchall, președintele CSM, Lia Savonea, vicepreședintele Nicolae Solomon și procurorul general Bogdan Licu. Delegația efectiuează o vizită în România pentru a evalua situația justiției din țara noastră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.