“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

BREAKING Rusii au lovit IN PLIN: Zelenski a luat foc cand a auzit stirea!

NjljY2FmOTc0YjE3YWJlYjhmNjg3MmNlYzM.thumb

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a luat foc la auzul acestei informații! Moscova a anunțat că a dat o lovitură puternică armatei ucrainene, prin distrugerea unui important transport de arme și echipament militar care venea din SUA și din țările europene.

Armata rusă a transmis sâmbătă, 21 mai, că a distrus un lot important de arme occidentale în regiunea ucraineană Zhytomyr, la vest de Kiev, folosind rachete de croazieră Kalibr lansate de pe mare.

Un important lot de arme și echipamente, distrus de ruși
Ministerul Apărării a precizat într-o declarație că atacul a eliminat “un lot mare de arme și echipamente militare livrate din SUA și din țările europene” și destinate trupelor ucrainene din regiunea Donbas, în estul țării, unde sunt concentrate luptele.

Raportul nu a putut fi verificat în mod independent de Reuters.

De asemenea, se mai precizează că rachetele rusești au lovit instalații de depozitare a combustibilului lângă Odesa, pe coasta Mării Negre, și au doborât două avioane ucrainene Su-25 și 14 drone.

În ultima sa actualizare privind războiul, pe care Rusia îl numește o “operațiune militară specială”, Ministerul Apărării a mai spus că Rusia a lovit numeroase posturi de comandă ucrainene.

Occidentul a intensificat livrările de arme către Ucraina de la invazia Rusiei din 24 februarie, iar armata rusă încearcă să le intercepteze și să le distrugă.

Moscova spune că livrările de arme occidentale pentru Kiev și impunerea de sancțiuni drastice împotriva economiei rusești echivalează cu un “război prin procură” din partea Statelor Unite și a aliaților săi.

Rusia, asalt major în Luhansk
În același timp, Rusia a lansat ceea ce pare a fi un asalt major pentru a cuceri ultimul teritoriu ucrainean rămas în Luhansk, una dintre cele două provincii care alcătuiesc regiunea Donbas din sud-estul țării, unde separatiștii susținuți de Rusia controlau deja teritorii înainte de invazia din 24 februarie.

Ultimele forțe ucrainene adăpostite în combinatul siderurgic Azovstal s-au predat vineri, a anunțat Ministerul rus al Apărării, punând capăt celui mai sângeros asediu din timpul războiului.

Ministerul a precizat într-o declarație că 2.439 de apărători s-au predat în ultimele zile, inclusiv 531 din ultimul grup.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că armata ucraineană le-a spus ultimilor apărători de la oțelărie să se predea și să își salveze viețile. Ucrainenii nu au confirmat cifrele privind supraviețuitorii de la Azovstal.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.