Breaking! Romania introduce ADEVERINTA de vaccinare COVID

Persoanele care vor fi vaccinate contra COVID-19 vor primi o adeverință de vaccinare a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Documentul va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul din care provine serul și este util în cazul în care apar reacții adverse, altele decât cele identificate în perioada testării clinice.

România ar putea primi primele 10.000 de doze de vaccin în perioada dintre Crăciun și Revelion a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Adeverința nu servește de pașaport epidemiologic
Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, citat de Libertatea, persoanelor vaccinate li se va emite un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul din care provine serul.

Citiți și:  Așa apar nevaccinații majoritari în ATI – cei care nu au trei doze sunt declarati nevaccinați!

Datele vor servi autorităților în cazul în care apar reacții adverse – altele decât cele constatate în faza testării clinice – în urma administrării serului. Documentul nu are rol de pașaport epidemiologic.

Prin consultarea adeverinței, autoritățile vor ști ce tip de vaccin, din ce lot trebuie verificat – condiții de transportare, de stocare, criterii de calitate, în cazul efectelor adverse nedocumentate până în prezent.

Sursa: fanatik.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.