Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

BREAKING Protestele violente din SUA au cuprins si Europa: Oamenii au iesit pe strazi

825670 1590946476 londra berlin si copenhaga proteste solidare cu demonstratiile din statele unite ale americii
Sute de persoane au manifestat duminica la Londra, Berlin sau Copenhaga in semn de solidaritate cu manifestatiile din SUA legate de moartea lui George Floyd, un afro-american de 46 de ani aratat intr-o inregistrare video asfixiat sub genunchiul unui politist alb la Minneapolis.

Manifestantii s-au adunat in centrul Londrei, in Trafalgar Square, in jurul orei locale 13:00, scandand “Fara dreptate nu este pace!” si “Nu pot sa respir!”, cu referire la cuvintele lui George Floyd care isi dadea sufletul sub genunchiul unui politist alb.

Unii arborau panouri din carton pe care se putea citi “Black lives matter” (“Vietile negrilor conteaza”) si “Culoarea pielii noastre nu este o crima”.

Manifestantii au ingenuncheat apoi zece minute, gest devenit un simbol al luptei impotriva discriminarilor in SUA, unde adunari similare au loc in fiecare zi, incepand apoi un mars spre Ambasada SUA, in pofida masurilor de distantare sociala aflate in continuare in vigoare pe fondul combaterii COVID-19.

Ei voiau sa-si exprime astfel mania dupa moartea la Minneapolis al lui George Floyd, devenit de atunci un nou simbol al brutalitatii politienesti impotriva comunitatii afro-americane.

“In mod evident, imaginile a ceea ce s-a petrecut cu George Floyd au fost extrem de rascolitoare, la fel ca si scenele de tulburari si de violente care au loc pe teritoriul SUA”, a declarat duminica ministrul de Externe britanic, Dominic Raab.

Intrebat de canalul Sky News cu privire la acest subiect, Raab a refuzat sa comenteze mesajul polemic de pe Twitter al lui Donald Trump si modul in care acesta gestioneaza aceasta criza.

“Nu vreau sa ma afund in intrebarea de a sti daca remarcile presedintelui american erau cel mai bun lucru de facut”, a spus ministrul. “Vreau sa ma concentrez asupra muncii care ne ramane de facut” referitor la criza de COVID-19, a adaugat el.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.