Breaking Procurorii cer pedepse MAXIME: Peste 15 ani de închisoare pentru Ioana Băsescu și peste 12 ani pentru Elena Udrea

Un procuror DNA a cerut, marți, la Curtea de Apel București pedepse uriașe pentru fostul ministru al Turismului Elena Udrea și fiica fostului președinte al României Traian Băsescu, Ioana, în dosarul în care cele două sunt judecate pentru fapte de mare corupție privind sume de bani alocate campaniei electorale a fostului președinte din anul 2009.

Magistratul anticorupție a cerut o pedeapsă de peste 15 ani în cazul Ioanei Băsescu și de peste 12 ani n cazul fostului ministrul de la Turism.

„Având in vedere jurisprudenta si stare de concurs de comitere a faptelor. Apreciem ca legea penala mai favorabila e codul penal vechi.

Chiar dacă limitele de pedeapsa sunt mai ridicate decât cele din codul penal nou. Condamnați pe udrea pentru cele șapte fapte in concurs.

Limitele pedepsei sunt de la 3 la 12 ani . Dozarea pedepsei trebuie sa fie corespunzătoare urmare modului în care a înțeles sa se folosească de sarcinile si functia avute.

Citiți și:  Udrea A RABUFNIT: 'Mă conving că mulţi dintre vaccinaţi sunt spălaţi pe creier!'

Orientați pedeapsa spre maximul special al acestei faptende instigare la luare de mita.

Pentru faptele de spalare de bani dispuneti condamnarea ei la o pedeapsa spre maximum pentru patru fapte de spalare de bani.

Toate faptele sunt în stare de concurs real. Va rugam sa aplicați si un spor necesar in virtutea gravitatii faptelor comise prin prisma funcției si calității sale. A denotat disprețul total fata de.lege.

Dispuneți stabilirea exectuatii pedepsei in regim privativ de libertate.

Nastasia Gheorghe: el a fost condamnat la patru ani de închisoare și are pedeapsa suspendata sub supraveghere potrivit deciziei iccj din dosarul gala bute.

Anulați pedeapsa sub supraveghere. Oriteanti pedeapsa actuala înspre mediul pedepsei.

Contopiti si stabiliți executarea pedepsei.

Tarhon Victor: o fapta de luate de mită. El a recunoscut faptele dar a menținut o parte din declarațiile. Condamatinla o pedeapsa orientata spre mediu

Ioana Băsescu: aveți in vedere ca limitele de pedeapsa pentru delapidare in codul vechi sunt de la 5 la 15 ani. Orientați pedeapsa spre maximum.. cand a comis fapata avea calitatea de fiica a presedintelui in funcție. Modalitatea in care ea a recurs la o asemenea modalitate de a delapida o societatea a statului roman indica necesitatea unei pedepsei exemplare .

Citiți și:  Curtea de apel A DECIS: ”Traian Băsescu a fost BENEFICIARUL REAL al infracțiunilor din dosarul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu”

Andronic: limitele de.pedea0aa sunt de la 1 la 5 ani. Avand in vedere decizia anterioara va cerem sa aplicsti regulile privind concursul de infracțiuni. Orientsti spre maximum de pedeapsa.

Totodată sa aplicați si un spor de pedeapsa.

365/64/2016

Decizia de trei ani de închisoare cu suspendare.

Fapta sa are un grad de periculozitate extrem de ridicat.

Aplicati și pedepsele accesorii și complementare aferente vechiului cod penal.

Concluziile sunt pentru executare efectivă”, a cerut procurorul instantei de judecata.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.