BREAKING Ponta intervine în scandalul de la Budapesta. Acuzatii GRELE la adresa lui Guvernului Orban

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că Guvernul trebuie să ia atitudine în cazul scandalului de la Budapesta și să-și declare susținerea față de ambasadorul României care reprezintă „Statul și Poporul Român. Liderul Pro România acuză „tăcerea rușinoasă” a Guvernului și spune că se simte dator să ia apărarea ambasadorului.

Liderul Pro România, Victor Ponta, și-a exprimat punctul de vedere într-o postare pe Facebook, arătând că pe vremea când era premier, nu a acceptat ca ambasadorii să fie tratați altfel decât potrivit statutului lor.

„Un Ambasador al României reprezintă Statul și Poporul Român, iar atunci când este atacat și jignit de un oficial al atei țări consider că este OBLIGAȚIA noastră să ne apărăm ambasadorul- și să cerem să fie respectat! Situația recentă de la Budapesta necesită o reacție imediată și fermă de la București!”, a arătat Victor Ponta în postarea sa.

El a arătat că simte nevoia să ia apărarea diplomatului român în condițiile în care Guvernul condus de Ludovic Orban refuză să o facă, mai ales că a fost vorba de un atac jignitor și disproporționat al oficialilor maghiari.

„Nu cred că vă așteptați la o reacție din partea lui Lucovid Orban – o slugă a tuturor intereselor din afara României (un individ care patronează înstrăinarea pădurilor și grâului românesc, care vinde cetățeni români ca să muncească pentru Agricultura altora în timp ce în țara noastră culturile sunt distruse de secetă și de nepăsarea criminal a propriilor guvernanți)”, a mai scris Victor Ponta.

El a reluat, în finalul postării, ideea apărării ambasadorului care reprezintă România la Budapesta, spunând că este necesar ca românii să-și susțină diplomatul, dacă Guvernul nu o face.

„Îl cunosc însă pe Ambasadorul Lazurcă – un diplomat care a reprezentat România și românii cu demnitate și profesionalism și la Chișinău și la Budapesta! Dacă Guvernul Orban de la București este atât de laș încât nu își apără Ambasadorul de la Budapesta – este necesar să îl apărăm noi, românii!”, a încheiat fostul premier.

Scandalul de la Budapesta a izbucnit după ce ministrul de externe al Ungariei, Szijjártó Péter, a publicat pe Facebook, un mesaj trimis de ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurcă, mai multor colegi în care arăta că un reprezentant al opoziției maghiare a fost victima unor atacuri și insulte. Ministrul Szijjártó Péter la lansat un atac la adresa ambasadorului român, spunând că „probabil de aici nu se poate coborâ mai jos” și că „este șocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român”.

Sursa: evz.ro

LASA UN COMENTARIU