GENERAL

Breaking News! Vladimir Putin a dat ORDIN. Atac cumplit la adresa Kievului

razboi ucraina explozii kiev capitala asediu 752826

Este a șaptesprezecea zi de război în Ucraina; atacurile împotriva capitalei Kiev se întețesc de la o oră la alta. În timp ce muncitorii încearcă să repare carosabilul ce mai poate fi restaurat, exploziile din nordul regiunii răsună continuu. Șefii armatei ucrainene se pregătesc pentru „un atac la scară largă” împotriva „inimii” Ucrainei. Iată ultimele informații privind starea capitalei ucrainene!

UPDATE 3: Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat că Kievul este „pregătit să lupte”. Orașul este „sub asediu”, cu puncte de control pregătite și linii de aprovizionare, a mai spus el.

UPDATE 2: Sâmbătă, imaginile din satelit ale Maxar Technologies au arătat case și clădiri în flăcări, iar batalioanele de artilerie rusești par să tragă asupra orașelor care înconjoară la nord-vest capitala ucraineană.

UPDATE 1: Un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat, în cadrul unui briefing la Pentagon: „Evaluăm că rușii încep să ia mai mult avânt pe teren spre Kiev, în special dinspre est”.

Știre inițială: Autoritățile militare se pregătesc pentru o invazie rusă la scară largă în capitala Ucrainei. Anunțul făcut de jurnaliștii BBC care se află în Kiev vine chiar după raportarea unor atacuri și bombardamente succesive, sâmbătă, în regiune.

Capitala Kiev se pregătește de atac
„Preocuparea șefilor armatei de aici este să se pregătească pentru un atac la scară mult mai mare asupra orașului – (rușii – n.r.) vor încerca să îl încercuiască, așa cum vedem în alte locații din Ucraina. Nu este clar dacă forțele rusești au încă capacitatea de a face acest lucru”, a transmis un jurnalist BBC din Kiev.

Forțele rusești sunt cele mai concentrate la nordul capitalei Ucrainei, potrivit sursei citate. Însă chiar și aici, rușii întâmpină rezistență dură. Momentan, în zona centrală, „există unele elemente de normalitate, în ciuda întregului haos din jur”, a mai transmis BBC.

Aerodromul militar din sud a fost atacat
De altfel, în urmă cu puțin timp, un aerodrom militar ucrainean situat la sud de Kiev a fost lovit de șase rachete rusești. Primarul din Vasylkiv a declarat că atacul a distrus pista de aterizare și un depozit de combustibil, precum și că a provocat explozii la un depozit de muniție.

Departamentul de Poliție din Kiev a confirmat, de asemenea, că depozitul de muniții a fost avariat, după care a izbucnit un incendiu.

„Pompierii lucrează la fața locului. Poliția stabilește dacă există pagube la casele din apropiere. Informațiile despre victime sunt în curs de clarificare”, a transmis Poliția din Kiev pe pagina sa de Facebook.

Cea mai mare parte a forțelor rusești, la 25 km de Kiev
Cea mai mare parte a forțelor terestre rusești se află în prezent la aproximativ 25 de kilometri de centrul capitalei ucrainene, Kiev, a transmis Ministerul britanic al Apărării.

„Luptele la nord-vest de Kiev continuă, cu majoritatea forțelor terestre rusești aflate în prezent la aproximativ 25 de kilometri de centrul orașului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

„Elemente ale coloanei rusești mari de la nord de Kiev s-au dispersat. Acest lucru are, probabil, scopul de a sprijini o încercare rusă de a înconjura orașul. Ar putea fi, de asemenea, o încercare a Rusiei de a-și reduce vulnerabilitatea la contraatacurile ucrainene, care au afectat semnificativ forțele rusești”, a mai arătat Ministerul britanic al Apărării.

Sursa: evz.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.