BREAKING NEWS Valea Jiului sta pe un butoi de pulbere: Mincinosule, BANII, mă! Adu` banii. Să vină Iohannis și Cîțu

Minerii din Valea Jiului protestează pentru a treia zi la rând din cauza întârzierii salariilor.

UPDATE: ”Unitate, unitate, unitate” au început să strige minerii când a venit liderul de Mina Livezeni, unde minerii sunt blocați în subteran de ieri de la schimbul trei.

„Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea”, mai spun ortacii care protestează.

”Să scoată ce au furat de pe spatele nostru”/ ”Ne-au furat banii”
Minerii îşi cer banii în faţa celor care au venit să le asculte doleanţele. „Mincinosule, banii. Adu’, mă, banii!”, şi „hoţii, hoţii” sunt câteva dintre lucrurile strigate de minerii care se plâng că nu mai au nici bani de benzină pentru a ajunge de acasă la serviciu. ”Ne-am săturat, de unde or să fie bani? Nu plecăm de aici până nu ni se dau banii”, ”Să vină Iohannis și Cîțu”, ”Să scoată ce au furat de pe spatele nostru”, ”Ne-au furat banii” au spus minerii.

Aceştia mai cer şi demisia şefilor, dar şi ca salariile să fie plătite pe 15 şi 30 ale lunii, să le fie date tichetele de masă restante, dar şi plata restanţelor la decontul de trans­port şi ajutorul de încălzire.

Reprezentantul conducerii, trimis să discute cu minerii, le-a spus acestora că salariile întârzie din cauza procedurii de insolvenţă şi că până la această procedură, nimeni nu a avut probleme cu banii.

Potrivit administratorului special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, minerii nu vor să accepte ca salariile să fie achitate până pe 26 februarie, aşa cum s-a convenit miercuri dimineaţă la finalul unui alt protest spontan. Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă acestea au fost întârziate din cauză că societatea a rămas fără jumătate din fondurile necesare pentru plata acestora. De la 1 ianuarie, veniturile CEH s-au redus cu 7 milioane de lei, deoarece complexul nu mai beneficiază de sumele de bani provenite din asigurarea serviciilor de sistem şi de ajutorul de stat pentru Mina Lonea.

Sursa: dcnews.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație