BREAKING NEWS Va avea România vaccin anti-COVID? Tătaru a aruncat BOMBA

Ministrul Nelu Tătaru a vorbit despre vaccinul anti-COVID în România. Pentru câți români au făcut solicitare în Comisia Europeană.

„Pentru infecția cu COVID nu avem un tratament specific, avem diverse tratament, anticoagulante, suport ventilator, dar nu există un tratament specific împotriva COVID -19. Se încearcă tratament specific, noi acum beneficiem de tratament care li se acordă cetățenilor din UE. Noi am avut discuții și suntem la Comisia Europeană pe acea listă în care am solicitat un viitor vaccin împotriva SARS-CoV-2. Comisia Europeană, Uniunea Europeană a discutat și discută cu toate firmele care produc în acest moment. Când prima firmă va ajunge în acel moment se va cumpăra acel patent și se va produce. În funcție de numărul de doze care se produce, la nivelul unității și Uniunii Europene, se va împărți în funcție de populație și în funcție de densitate.

Noi am făcut solicitare pentru 50% din populația României, dar credeți-mă că vor veni câte doze se vor face. În acest moment, noi am avut discuții pentru o reformă în Sănătate și a unei viitoare legislații, cu tot ceea ce a însemnat industria medicamentului, industria farma, importatori, distribuitori, producători. Am avut în discuții inclusiv reluarea studiilor clinice precum și relocarea la nivel național a anumitor firme de producție a medicamentelor”, a declarat Nelu Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *