BREAKING NEWS. Trump aprinde fitilul: A semnat documentul OFICIAL de RECUNOAȘTERE a suveranitatii Israelului asupra Înălţimilor Golan

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat luni o ordonanţă executivă prin care a decis recunoaşterea suveranităţii Israelului asupra Înălţimilor Golan, măsura fiind condamnată vehement de Administraţia din Siria.

Donald Trump a semnat controversatul document la Casa Albă, alături de premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, scrie mediafax.ro.

Cu aceeaşi ocazie, Donald Trump a exprimat speranţa că Benjamin Netanyahu va obţine un nou mandat după scrutinul parlamentar programat în Israel pe 9 aprilie.

Israelul a ocupat Platoul Golan în „Războiul de Şase Zile” din 1967, extinzând controlul asupra acestui teritoriu în 1981. Niciun alt stat nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

Benjamin Netanyahu a lăudat decizia lui Donald Trump, afirmând că „legăturile dintre America şi Israel devin mai puternice ca niciodată”.

Administraţia Bashar al-Assad a condamnat vehement decizia lui Donald Trump. „Este vorba de un atac grav asupra suveranităţii Siriei şi integrităţii teritoriale”, a reacţionat Ministerul sirian de Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.