BREAKING NEWS Trump a dat ORDINUL pe Twitter pentru Marina Militara a SUA


Președintele Donald Trump a informat pe Twitter că a ordonat Marinei SUA să „doboare și să distrugă toate bărcile cu arme iraniene” care hărțuiesc navele americane.

„Am instruit Flota SUA să doboare și să distrugă toate barcile cu arme iraniene dacă hărțuiesc navele noastre pe mare”, a scris Trump.

Mai târziu, miercuri, înalți oficiali ai Pentagonului au spus că tweet-ul a fost un ordin legal, deși nu a marcat o modificare a regulilor de angajare.

„Președintele a emis un avertisment important iranienilor. Ceea ce sublinia el este că toate navele noastre păstrează dreptul de autoapărare, iar oamenii trebuie să fie foarte atenți în interacțiunile lor pentru a înțelege dreptul inerent de autoapărare”, a declarat reporterilor de la Pentagon, adjunctul Secretarului de stat al Apărării, David Norquist.

”Nu mai avem nevoie de direcții pentru a face acest lucru. Cred că mesajul președintelui a fost clar și nu avem nevoie de mai multe acțiuni „, a adăugat și generalul John Hyten.

Tweet-ul este cea mai recentă amenințare provocatoare pe care Trump o folosește împotriva Teheranului, pe fondul scrutinului de gestionare a pandemiei coronavirusului în curs de desfășurare și a creșterii temerilor cu privire la posibilitatea unui calcul greșit dintre cei doi vechi dușmani.

Tensiunile au escaladat brusc în ianuarie, când SUA a ucis pe al doilea cel mai puternic oficial iranian, genul Qasem Soleimani, iar la începutul acestei luni, Trump, fără a cita nicio dovadă, a susținut că administrația sa deține informații că „Iranul sau reprezentanții săi planifică un atac prin surprindere asupra trupelor sau bunurilor americane din Irak. ” El a avertizat asupra unui „preț greu” de plătit în cazul în care aceste acte au fost efectuate.

Secretarul de stat, Mike Pompeo, a comentat, de asemenea, acest tweet într-un briefing la Departamentul de Stat, afirmând că președintele a fost clar în adresarea sa către departamentele de stat și de apărare „să facem tot ce trebuie să facem pentru a ne asigura că ne protejăm și îi apărăm pe ofițerii noștri, ofițerii militari, diplomații noștri din întreaga lume, să se asigure în continuare că sunt siguri și în siguranță”.

Săptămâna trecută, Marina Militară SUA a lansat un videoclip care spune că arată cum navale iraniene efectuează în mod repetat „apropieri periculoase și hărțuitoare” față de navele de război ale Marinei SUA în Marea Arabiei de Nord și a susținut că o navă iraniană a fost la mai puțin de 10 metri de coliziune cu o navă americană scrie CNN.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *