BREAKING NEWS. TRATAMENT in PREMIERA pentru Covid-19 la „Matei Bals”: “Se practică doar la Terapie Intensivă”

Managerul Institutului de Boli Infecțioase a anunțat că, în premieră, un pacient cu COVID-19 aflat la Terapie Intensivă a primit plasmă de la un bolnav vindecat. Dr. Adrian Streinu-Cercel a spus că un alt pacient a fost tratat cu medicamentul Remdesivir, considerat, la rândul său, un alt remediu cu rezultate bune.

“Am administrat plasmă de convalescenţă la un pacient din Terapie Intensivă. (…) Se practică doar în Terapia Intensivă, nu se practică pe secţii obişnuite. Programul a demarat, a fost pus în practică. (…) Toate lucrurile funcţionează în conformitate cu tot ce trebuie din punct de vedere legal, avem cadrul legislativ şi am trecut la administrarea ei. În momentul în care avem cazuri severe, punem la bătaie toate mijloacele terapeutice de care dispunem. Am tratat şi primul pacient cu Remdesivir”, a declarat profesorul Streinu-Cercel, la Digi 24, potrivit Agerpres.

Managerul de la Matei Balș a mai afirmat că tratamentul cu plasmă cu anticorpi de la bolnavii vindecați nu prezintă riscuri. De altfel, tratamentul este folosit în alte țări, fiind considerat cel mai eficient remediu contra COVID. “Utilizarea de plasmă la pacienţi este ultracunoscută. (…) Incumbă un beneficiu terapeutic, pentru că, cel puţin teoretic, această plasmă ar trebui să-i aducă pacientului respectiv o cantitate de anticorpi care să îl ajute în bătălia cu virusul. Deci, numai lucruri bune, riscuri, nu. (…) Sunt respectate întru totul procedurile de utilizare a unui produs biologic activ”, a explicat Streinu-Cercel într-un interviu acordat Digi 24.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
ionescu
ionescu
8 luni in urma cu

Cand primele rezultate ?