BREAKING NEWS. TOADER, lovitură DECISIVĂ pentru KOVESI

Tudorel Toader intervine în scandalul lui Kovesi. Acesta are planuri cu privire la numirea procurorilor în Parchetul European. Din acest moment, calculele lui Kovesi sunt nule.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că vrea să stabilească prin ordonanţă de urgenţă procedura de desemnare a procurorului european din partea României.

Fiecare țară din cele 22 de state europene care participă la proiect va desemna un procuror care va activa în structura centrală a instituției.

Tudorel Toader propune crearea unei comisii pe care să o prezideze el. Rolul acesteia ar fi să selecteze propunerea ţării noastre. Pentru moment, pentru şefia acestei noi structuri europene este favorită Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-șef al DNA.
Comisia de selecție va fi desemnată de ministrul justiției și va avea patru membri pe lângă cel care o va conduce. Comisia de selecție ar uputea avea următoarea componență: un reprezentant al Parchetului General, desemnat de procurorul general al României, un reprezentant al Consiliului Superior al Magistraturii, desemnat de plenul acestei structuri, și de asemenea doi specialiști în cooperare internațională în materie penală, care la rândul lor vor fi propuși de ministrul justiției, Tudorel Toader, informează Digi24.

Potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență, ministrul justiției desemnează trei candidați în numele României în vederea numirii de către Consiliul Uniunii Europene în funcția de procuror european. Candidații în numele României sunt selectați apoi în urma unui interviu în fața comisiei de selecție prezidate de ministrul justiției.

Tudorel Toader va solicita avizul CSM pentru acest proiect de ordonanță.
La comisia de selecție își vor putea depune candidaturile procurorii sau judecătorii români care vor să ocupe o funcție de procuror european. Va avea loc un interviu la Ministerul Justiției, și vor fi înaintate trei propuneri din partea României.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *