Breaking News: Tăriceanu este in stare de SOC. Decizia luata de procurorii DNA

Călin Popescu-Tăriceanu a primit, luni, o veste teribilă din partea DNA. Procurorii nu au milă de fostul premier, pe care-l acuză de fapte deosebit de grave. Ce urmează acum pentru politician?

Veste teribilă pentru Călin Popescu-Tăriceanu, fost premier al României şi fost preşedinte al Senatului! DNA a făcut luni, 25 ianuarie, anunţul de care politicianul se temea cel mai mult.

Tăriceanu, pus oficial sub inculpare pentru luare de mită
Procurorii DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie) l-au pus oficial sub inculpare pe Călin Popescu Tăriceanu. Este vorba despre dosarul în care politicianul este acuzat de luare de mită în valoare de 800.000 de dolari.

Procedural, procurorii anticorupţie au ajuns în etapa în care fostul prim-ministru urmează să fie trimis în judecată.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, la data faptei prim-ministru al Guvernului României, pentru luare de mită, se arată în comunicatul DNA.

Foloase materiale de 800.000 de dolari
Anchetatorii notează în ordonanţă că, în cauză, există date şi probe din care rezultă că Popescu-Tăriceanu ar fi pretins şi ar fi primit mită, în mod indirect, în perioada 2007-2008. Este vorba despre foloase materiale în valoare de 800.000 USD, primite de la reprezentanţii unei companii din Austria.

Banii constau în plata unor servicii de consultanţă, în schimbul exercitării atribuţiilor lui Tăriceanu în aşa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei.

“În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăţilor făcute de statul român către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”, se arată într-un comunicat anterior al DNA.

Pe 13 ianuarie, Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a transmis procurorului general Gabriela Scutea cererea de urmărire penală încuviinţată de preşedintele Klaus Iohannis privind începerea urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *