BREAKING NEWS SUA au decis: FĂRĂ MASCĂ dacă ești vaccinat împotriva Covid-19!

Statele Unite ale Americii au decis: fără mască dacă ești vaccinat împotriva Covid-19! Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a transmis că, în SUA, oamenii vaccinați pot ieși acum fără a purta o mască.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, abreviat CDC) din Statele Unite a afirmat că oamenii care au primit vaccinul împotriva coronavirusului nu ar mai trebui să poarte masca decât dacă sunt în mulțime.

Noile „recomandări de sănătate publică” detaliază o varietate de situații în care persoanele vaccinate cu ambele doze pot renunța la purtarea măștii, dar au cerut utilizarea în continuare a acesteia în majoritatea spațiilor interioare și în medii aglomerate în aer liber.

„Astăzi este o altă zi în care putem face un pas spre normalitatea de dinainte”, a declarat directorul CDC Rochelle Walensky într-un briefing al oficialilor administrației Biden. „În ultimul an, am petrecut mult timp spunându-le americanilor ce nu pot face, ce nu ar trebui să facă. Astăzi, vă voi spune câteva lucruri pe care le puteți face dacă sunteți complet vaccinați”.

Noile recomandări spun că persoanele vaccinate cu ambele doze se pot angaja în următoarele activități fără a purta măști: mers, alergare, drumeții sau ciclism atâta timp cât fie oamenii sunt singuri, fie sunt cu membri ai familiei. De asemenea, pot sta fără mască dacă participă la mici întâlniri în aer liber cu familia și prietenii vaccinați cu ambele doze. Un alt caz în care americanii pot lăsa masca deoparte este când participă la mici întâlniri în aer liber unde este un grup de persoane complet vaccinate, dar și cu persoane nevaccinate. De asemenea, pot sta fără mască dacă merg la terase cu prietenii.

Dar atenție! Persoanele vaccinate cu ambele doze pot participa la „un eveniment aglomerat, în aer liber, cum ar fi un spectacol live, o paradă sau un eveniment sportiv”, atâta timp cât poartă mască.

„Sunt optimist că oamenii vor folosi aceste informații pentru a-și asuma responsabilitatea personală de a se proteja și de a-i proteja pe ceilalți”, a spus Walensky.

Sursa: dcnews.ro