Breaking news social. Noi MODIFICARI la Legea pensiilor

Vârsta de pensionare. Noua Lege a pensiilor vine cu schimbări semnificative în ceea ce privește vârsta de pensionare. Conform noilor prevederi, femeile vor putea ieși la pensie mai devreme, în baza respectării anumitor condiții.

Vin schimbări importante pentru pensionari. Noua Lege a pensiilor prevede schimbări importante, mai ales în ceea ce privește schimbarea vârstei de pensionare. Vârsta de pensionare. Femeile ar putea beneficia de o reducere a vârstei de pensionare în anumite condiții. Astfel, femeile care care au realizat stagiul minim de cotizare și care au născut trei copii pe care i-au crescut până la vârsta de 16 ani vor putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu şase ani, informează B1.

Mai mult decât atât, începând cu al patrulea copil, se adaugă câte un an la reducerea vârstei de pensionare. De exemplu, o femeie care a realizat stagiul minim de cotizare, a născut şi crescut patru copii până la vârsta de 16 ani va beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu şapte ani, iar o femeie cu cinci copii va putea ieși la pensie mai devreme cu opt ani. Pensia pentru limită de vârstă se cuvine persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind vârsta standard de pensionare, precum şi stagiul minim de cotizare.

Conform legii, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *