BREAKING NEWS. Se REDUCE varsta de pensionare pentru ACESTI angajati. E LEGE!

Vești bune pentru mii de români! Astăzi a fost promulgată o nouă lege ce va intra în vigoare spre sfârșitul lunii august. Angajații care au lucrat cel puţin 25 de ani în industria de producţie de energie termică şi electrică vor beneficia de pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani.
Proiectul de lege pentru completarea alin.(1) al art.30 şi pentru modificarea art.56 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a primit azi semnătura președintelui statului și, la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, legea urmează să intre în vigoare.

În primul rând, viitoarea lege adaugă o nouă categorie la lista locurilor de muncă în condiții speciale: „i) activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct și nemijlocit în utilizarea procedeelor și utilajelor specifice producției energiei electrice și extracției cărbunelui.”

Pentru cei care au lucrat în condițiile de mai sus, reducerea vârstei standard de pensionare va fi de 13 ani, potrivit viitoarei legi, iar stagiul complet de cotizare va fi de 25 de ani pentru cei care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă respective.
Aceste persoane vor putea să se pensioneze pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, la un stagiu de cotizare de cel puțin 25 de ani realizat în aceste activități, mai prevede viitoarea lege.
„Procesul tranziției juste pentru Gorj și Valea Jiului continuă.

Astăzi, legea privind pensionarea unor mineri și energeticieni a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Intrarea în vigoare a legii este un mic pas pentru a reduce impactul social al decarbonării sectorului energetic.
În contextul în care procesul reducerii emisiilor de carbon va fi accelerat în următorii ani, e nevoie să continuăm cu pași rapizi spre o economie diversificată și atragerea de investiții private în aceste zone. Pentru asta este nevoie de un efort colectiv al clasei politice. Deja, compania Salrom a început un studiu de fezabilitate pentru exploatarea grafitului în zona Baia de Fier din județul Gorj”, a transmis azi deputatul Cristina Prună pe marginea subiectului, informează avocatnet.ro

Sursa: bugetul,ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.