BREAKING NEWS Se apropie sfârsitul lui Dăncilă! ALDE, mișcare explozivă (SURSE)

Guvernul Dăncilă nu mai are nicio șansă să rămână la Palatul Victoria. Alianță de ultimă oră care va dărâma Executivul. Este vorba despre o mișcare explozivă a celor de la ALDE. Surse politice spun că parlamentarii lui Călin Popescu Tăriceanu vor vota moțiunea de cenzură a celor de la PSD.

Mișcări explosive pe scena politică. ALDE este pregătită să iasă de la guvernare și nu numai atât. Surse politice dezvăluie că cei de la ALDE vor vota și moțiunea de cenzură care ar urma să fie depusă de către liberali.

Parlamentarii Partidului Naţional Liberal vor depune o moţiune de cenzură, a anunţat, luni, liderul formaţiunii, Ludovic Orban. „Am luat decizia depunerii unei moţiuni de cenzură cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai probabilă destrămarea coaliţiei de guvernare şi retragerea unui partid din coaliţia de guvernare. Am decis să demarăm imediat procedurile (…) şi am mandatat liderii grupurilor parlamentare (ale PNL – n.r.) să demareze consultări cu liderii grupurilor parlamentare din Parlament, mai puţin grupurile PSD”, a afirmat Orban la finalul unei şedinţe a conducerii PNL, conform Antena 3.

Chiar dacă ALDE iese de la guvernare, viitorii aliați de la ProRomânia nu sunt de accord cu moiunea de cenzură a PNL. Liderul Pro România este de părere că opoziţia trebuie să aştepte ca Viorica Dăncilă să se prezinte în Parlament cu restructurarea Guvernului, să demonstreze că PSD are majoritate sau să piardă guvernarea.

„Cred că domnul Orban ori face un joc ascuns pe care nu îl înțelegem noi, are un blat, ceva, ori a vorbit aiurea. De ce să faci moțiune de cenzură când guvernul trebuie să vină pentru vot pe restructurare? Domnul Orban din câte știu nici nu e parlamentar. Cred că a ieșit așa cumva să o sprijine pe doamna Dăncilă şi nu înțeleg de ce. Noi ne-am făcut de râs alături de PNL în sesiunile anterioare, când PNL depunerea moțiune și nu voia să treacă moțiunea”, a declarat Ponta.

În cazul unei moţiuni de cenzură, opoziţia trebuie să strângă jumătate plus 1 din totalul voturilor din Parlament pentru a demite Guvernul. În cazul restructurării, sarcina obţinerii majorităţii în Parlament revine Guvernului, în caz contrar Executivul fiind demis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.