Breaking News! Schimbare RADICALA în cadrul Guvernului. Pe cine a înlocuit premierul Dăncilă

Viorica Dăncilă a făcut o numire neașteptată pentru funcția de șef al Cancelariei Premierului României. Costin Mihalache este noul posesor al funcției, chiar dacă a fost numit, în urmă cu doar două săptămâni, director al CFR SA. Acesta ar fi deranjat nume grele din politică și din mediul de afaceri.

Cu toate că, în urmă cu doar două săptămâni, fusese numit director general al CFR SA, Costin Mihalache a fost primit astăzi o nouă funcție: cea de șef al Cancelariei Primului-Ministru, structura desființată de fostul premier Sorin Grindeanu și reînființată de către actualul premier al României Viorica Dăncilă. Cancelaria Primului-Ministru este o structură care a existat mereu în schema guvernamentală, cu excepția guvernărilor Grindeanu și Tudose.

Numirea lui Mihalache ca Șef al Cancelariei Premierului României este corectă, mai ales că acesta are calificarea și experiența necesară pentru a face față cerințelor acestui post important în funcționarea optimă a Guvernului.

În urmă cu două săptămâni, atunci când Mihalache a fost numit director general al CFR SA s-a știut clar că premierul Viorica Dăncilă a luat decizia a sacrifica pe unul din oamenii de bază din echipa sa de consilieri de stat, adică pe Costin Mihalache, la acel moment, consilier de stat pentru infrastructură, tocmai pentru a încerca să destructureze mafia și încrengătura de interese nelegitime din CFR.

Citiți și:  Dragnea o face praf pe Viorica Dancila: „Nu e proastă, e vicleană și lacomă”

Chiar dacă a fost numit în funcție de doar două săptămâni la CFR SA, Costin Mihalache a deranjat acele cercuri de interese nelegitime din CFR SA și chiar și pe nou numitul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc.

Pentru ca premierul Dăncilă nu a dorit ca Mihalache să devină carne de tun pentru orgoliile vreunui ministru, s-a decis rapid să îl readucă pe acesta într-o poziție extrem de importantă în cadrul Guvernului.

Mihalache este de profesie jurist și are o importantă experiență în domeniul managementului și al infrastructurii rutiere și feroviare. Astfel, în perioada guvernării Ponta, Mihalache, în calitatea sa de consilier de stat la Cancelaria premierului de atunci și mai apoi de secretar de stat la SGG, coordona- pe lângă domeniile strategice de politică externă pe Regiunea Asia-Pacific, și activitatea Agenției Domeniilor Statului, activitatea Transgaz și Transelectrica, precum și pe cea a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNAIR-ul de astăzi) în calitate de președinte al Consiliului de Administrație.

Citiți și:  Dragnea o face praf pe Viorica Dancila: „Nu e proastă, e vicleană și lacomă”

Mai mult decât atât, acesta are expertiză și în domeniul infrastructurii feroviare, acesta fiind o perioadă importantă de timp și consilier la SC ROMTRANS (Feroviar) și CFR Electrificare SA. De remarcat că toate entitățile pe care le-a condus sau coordonat au înregistrat profit sau evoluții pozitive pe bursă, pe perioada mandatului său.

Costin Mihalache este absolvent de studii juridice (1990 – 1994) și filologie chineză (1995 – 1999), are un Master în Administrație publică (Puterea executivă și administrația publică, 2014), a urmat Colegiul Național de Apărare (Securitate și Bună Guvernare, 2014), precum și cursuri modulare de Managementul proiectelor cu finanțare europeană (2011) și Managementul Performanței în societățile comerciale (program Sheffield University, 2010). Vorbeste fluent engleza, germana și chineza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.