“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Breaking news! SCANDAL cu Klaus Iohannis la masă: EȘEC istoric la summitul UE

breaking news 1

Şefii de stat şi de guverne UE, reuniţi la Bruxelles, nu au reuşit să se înţeleagă, marţi, asupra felului în care să atingă noul obiectiv al Uniunii în vederea unei reduceri a emisiilor de gaze cu efect de seră, din cauza unor divergenţe pe tema unei viitoare reforme a politicilor în lupta împotriva modificărilor climatice, declară oficiali europeni pentru Reuters.

Cei 27 dezbat un nou obiectiv UE, adoptat luna trecută, în vederea unei reduceri a emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% faţă de nivelul din 1990, până în 2030. Precedentul obiectiv era o reducere cu 40%.

Uniunea Europeană vrea să atingă neutralitatea carbonului până în 2050.

Acest summit, la Bruxelles, vizează să ofere Comisiei Europene (CE) linii directoare în vederea unei prezentări, în iulie, a unui pachet de măsuri vizând o reexaminare şi o actualizare a legislaţiei europene în domeniile luptei împotriva încălzirii globale şi energiei.

Liderii europeni urmează să se pronunţe cu privire la sectoarele şi ţările care urmează să suporte cea mai mare povară şi să trimită astfel un semnal privind schimbările politice pe care sunt pregătiţi să le adopte în vederea atingerii acestui obiectiv.

Fiecare ţară urmează să prezinte o ”vedere de ansamblu” a domeniului pe care vrea să-l abordeze pentru ca UE să-şi atingă obiectivele, a anunţat cancelarul german Angela Merkel luni, la sosirea la summit.

”Nu este vorba despre decizii, ci despre pregătiri în vederea deciziei pe care o va lua Comisia Europeană la 14 iulie”, a precizat ea.

Reprezentanţii a patru state UE au anunţat că este posibil ca partea privind modificările climatice să fie scoasă din concluziile summitului, în cazul în care unele ţări vor încerca să impună cereri specifice prin care să limiteze amploarea propunerii CE în iulie.

State din Europa Centrală şi de Est cer Comisiei schimbări politice specifice, de exemplu prin creşterea valorii unui fond european care ajută cele mai sărace state UE să investească în energie curată.

În proiectul concluziilor summitului, pe care Reuters scrie că l-a consultat, nu se menţionează acest lucru. Însă, în el se cere Comisiei să menţină actualul sistem UE, care stabileşte obiective naţionale de reducere a emisiilor în ţări.

Aceste obiective au la bază, în mare parte, PIB-ul pe cap de locuitor al unei ţări, ceea ce înseamnă că statele cele mai sărace au obiective mai puţin ambiţioase decât cele mai bogate.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.