BREAKING NEWS Salarii mărite, sporuri și pauză de trei ore. Anunțul MOMENTULUI pentru acești angajați

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit azi, la sediul Ministerului Sănătății, cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas și Federaţiei Solidaritatea Sanitară, unde au discutat despre măsurile ce vor fi luate în sistemul sanitar, în contextul pandemiei de coronavirus. La întâlnire a participat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Reamintim că sindicaliștii din Sănătate sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost plătite sporurile, dar și de condițiile în care muncește personalul medical.

La ieșirea de la discuții, premierul Orban a declarat că a vorbit despre limitarea timpului de lucru pentru persoane care au echipament, dar și despre sporuri.

„Pentru Direcțiile de Sănătate Publică avem nevoie de medici generaliști, de medici infecționiști, de asistente medicale care să se implice în derularea tuturor activităților DSP-urilor. De asemenea, în special în spitalele COVID, secțiile exterioare, care sunt destinate tratării pacienților cu forme ușoare, avem nevoie de cadre medicale.

Noi am apelat la voluntariat. Aici răspunsul pe care l-am primit nu este la nivelul așteptărilor și, ca atare, vom utiliza instrumentul legal al detașării. Ce am discutat într-adevăr este ca pentru anumite categorii de personal, cum sunt medicii anesteziști care lucrează în Secțiile de Terapie Intensivă, acel sport de 50% care pe care îl primesc pentru detașare să fie suplimentar față de sporul pe care îl primesc cei din Secțiile de Terapie Intensivă. Și aici, dacă e necesar, chiar putem face această clarificare într-o ordonanță de urgență.

De asemenea, am convenit să creștem salariile în Direcțiile de Sănătate Publică, în special pentru cei din inspecție, pentru medicii care sunt funcționari publici, pentru celelalte categorii de angajați care au salarii mult mai mici în raport cu salarii similare din alte structuri ale sistemului de sănătate”, a declarat premierul.

Cât despre purtarea măștii de protecție în aer liber, Orban a venit cu noi precizări: „Există o propunere formulată de specialiștii din cadrul Comitetului Național de Suport Științific să nu reglementăm la nivel național, ci să lăsăm la nivel local reglementarea.

Mi s-a semnalat că în Galați sau Brăila, pe faleză este foarte aglomerat. De asemenea, în piețe sau în locuri unde se așteaptă, locuri în care distanțarea nu este posibil. În aceste locuri s-ar putea lua măsura de a fi obligatorie purtarea măștii și în aer liber.

Comitetele Județene pentru Situații de Urgență vor lua măsura în urma unei analize foarte atente și numai în anumite zone, în anumite intervale orare.

La nivelul municipiului București se va face o analiză de către Comitetul local și se vor impune măsurile necesare”, a explicat Ludovic Orban.

Evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.