BREAKING NEWS S-a descoperit arma secretă împotriva COVID-19: A ajutat și cu SARS și HIV


Oamenii de știință speră ca anticorpii lamelor să prevină infectarea cu COVID-19.

Potrivit Guardian, un studiu publicat săptămâna trecută în jurnalul „Cell” a descoperit faptul că anticorpii din sângele lamelor ne-ar putea proteja de coronavirus. Pe lângă anticorpii mari, precum cei ai oamenilor, lamele au și unii mai mici. Aceștia s-ar putea strecura în spațiile de pe proteinele virale, care sunt atât de mici încât nu permit accesul anticorpilor de natură umană.

Lama Winter „ar merita o statuie!”
Rezultatele la care au ajuns cercetătorilor se datorează unei lame denumite „Winter”, din Belgia. Anticorpii acesteia au demonstrat deja că pot lupta împotriva virusurilor Sars și Mers, acest motiv făcând oamenii de știință să speculeze faptul că ar putea funcționa și împotriva COVID-19.

Într-adevăr, în testele realizate pe culturi de celule, anticorpii lamelor s-au dovedit a fi eficienți împotriva noului coronavirus! Cercetătorii muncesc în prezent pentru a trece la testele clinice. „Dacă funcționează, lama Winter merită o statuie!”, spune doctorul Xavier Saelens, autorul studiului și virusolog la Universitatea din Ghent.

Lama este „adevăratul unicorn”
Pentru iubitorii de lame, această știre nu ar trebui să fie surprinzătoare. Animalul și-a căpătat deja o reputație pentru proprietățile sale de vindecare. Anticorpii lamelor au fost folosiți pentru a lupta împotriva bolilor de ani buni, fiind investigată eficiența lor împotriva mai multor virusuri, printre care HIV sau SARS.

George Caldwell, care se ocupă cu creșterea lamelor în California, S.U.A., spune că lamele „ar putea fi cele mai valoroase creaturi ale lumii – adevărații unicorni”.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU