Breaking News. S-a declarat stare de urgență, sute de mii de români sunt blocați

Pandemia de coronavirus face ravagii în multe țări europene, iar autoritățile iau măsuri de urgență pentru a împiedica răsăândirea virusului chinezesc.

Astfel, guvernul spaniol a declarat vineri stare de urgență în regiunea capitalei Madrid, ca măsură de combatere a extinderii epidemiei de COVID-19, dar executivul central şi cel regional îşi continuă disputa asupra măsurilor antiepidemice concrete, după ce, în urma unei plângeri a guvernului regional, justiţia a invalidat joi „lockdown-ul” parţial decis de Ministerul Sănătăţii.

Spania a raportat 261 de decese cauzate de Covid-19, potrivit buletinului informativ din 8 octombrie 2020. Bilanțul total al morților ajunge astfel la 32.486. În ceea ce privește cazurile confirmate, sunt 825.410, cu 11.998 înregistrate în ultimele 24 de ore.

Citiți și:  ȘOC în Spania: EXPLOZIE de cazuri COVID in ultimele 3 zile

Premierul socialist spaniol Pedro Sanchez a avut vineri o întâlnire pe această temă cu şefa guvernului regiunii Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Conform unor surse guvernamentale, Ayuso i-a cerut lui Sanchez mai mult timp pentru a decide asupra opţiunilor pe care le va avansa executivul regional, în timp ce premierul a insistat asupra necesităţii protejării sănătăţii populaţiei.

Instanţa şi-a motivat hotărârea de respingere a restricţiilor de deplasare prin faptul că ele ”îngrădesc drepturile şi libertăţile fundamentale” şi ”constituie o ingerinţă a puterilor publice în drepturile fundamentale ale cetăţenilor fără o autorizaţie legală”, întrucât regiunile spaniole iau propriile decizii în materie de sănătate şi prevenire a răspândirii bolilor, în virtutea statutului lor de comunităţi autonome.

Citiți și:  ȘOC în Spania: EXPLOZIE de cazuri COVID in ultimele 3 zile

Guvernul regional al Madridului, condus de Partidul Popular (PP), deşi a respins restricţiile de intrare şi ieşire din localităţi invalidate joi de justiţie, a instituit pe 21 septembrie pentru două săptămâni măsuri de limitare a deplasărilor în cartierele Madridului şi în împrejurimi, acolo unde numărul noilor cazuri de COVID-19 este mai ridicat.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

257 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile