BREAKING NEWS. Risc de RAZBOI CIVIL la granita Romaniei. Instituțiile internaționale intervin în forță

Instituțiile internaționale intervin în forță în conflictul izbucnit la granița României. Se vorbește de un război în toată regula.

Situația degenerează din ce în ce mai tare în Republica Moldova. Pro-europenii blocului ACUM, Pas și PPDA, au format o alianță nefirească cu pro-rușii PSRM, doar pentru a scăpa de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Alianța dintre blocul ACUM și PSRM a constituit un nou guvern, cu Maia Sandu președinte. În același timp, în Parlament, cele două forțe opuse au votat cot la cot, susținând că Republica Moldova a devenit un stat capturat. Votul din Parlament s-a desfășurat cu lumina stinsă, forțele fidele oligarhului Vladimir Plahotniuc stingându-le acestora lumina.

Citiți și:  Decizie fără precedent. STARE DE URGENTA la granița României

Curtea Constituțională, controlată de Plahotniuc, a declarat neconstituțională formarea noului guvern.

Rareș Bogdan vorbește de izbucnirea unui război hibrid provocat de Rusia, și cere protejarea cu orice preț a liderilor pro-europeni Maia Sandu și Andrei Năstase.

În acest scandal a intervenit Consiliul Europei a transmis forţelor politice din Republica Moldova, printr-un comunicat de presă, să acţioneze responsabil în rezolvarea problemelor.

„Consiliul Europei face apel tuturor forțelor politice din Republica Moldova să acționeze responsabil și calm la situația curentă. Problemele politice ar trebui dezbătute și rezolvate în Parlament, de către reprezentanții aleși în mod democratic”, se menționează în comunicatul emis de Consiliul Europei.

De asemenea, Consiliul Europei a transmis că va oferi asistență Republicii Moldova.

Citiți și:  Decizie fără precedent. STARE DE URGENTA la granița României

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.