Breaking news! Răsturnare de situație privind VOTUL pentru Kovesi! REZULTATUL FINALl! UPDATE


Un mesaj surpriză pentru Laura Codruța Kovesi și Guvernul României. Comisia LIBE a dat votul final de miercuri privind șefia Parchetului European, post pentru care a candidat și fosta șefă DNA. Surprinzător sau nu, Kovesi a câștigat funcția de procuror șef european.

Update: BREAKING Votul din Comisia LIBE referitor la şefia Parchetului european: Kovesi – 26 voturi, Bohnert (Franţa) – 22 voturi şi Ritter (Germania) un vot

Update: Comisia LIBE din PE votează miercuri pentru desemnarea procurorului-şef european, Laura Codruţa Kovesi fiind pe primul loc la votul consultativ din Comisia de control bugetar. Monica Macovei şi Maria Grapini fac parte din comisia de numărare a voturilor, care are patru membri.

După audierile celor trei candidaţi pentRU postul de procuror-şef european în Comisiile LIBE şi de control bugetar din Prlamentul europan, marţi seară, în Comsia CONT a avut loc un vot consultativ, al cărui rezultat a fost: Laura Codruţa Kovesi (România): 12 voturi; Andreas Ritter (Germania): 1 voti; Jean-Francois Bohnert (Franţa): 11 voturi.

Votul este secret.

Coform G4media, Comisia pentru libertăţi civile şi justiţie (LIBE) a Parlamentului European a modificat procedura de vot în privinţa celor trei candidaţi pentru şefia Parchetului european, cu puţin timp înaintea scrutinului. Astfel, fiecare membru al comisiei va avea la dispoziţie un singur vot – ”pentru”, ”împotrivă” sau ”abţinere” -, nu trei voturi aşa cum se decisese marţi seară.

Comisia LIBE este comisia decidentă în acest caz.

România nu se comportă demn de preşedinţia UE, iar Guvernul de la Bucureşti este complet ridicol şi foarte stupid, a declarat europarlamentarul ALDE Sophie in ‘t Veld, membru în Comisia LIBE care azi dă votul pentru şefia Parchetului European, post pentru care candidează Laura Codruţa Kovesi.

Eurodeputatul olandez, membru al familiei europene din care face parte şi partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, a declarat într-o intervenţie pentru postul de radio BNR că ţară noastră nu se comportă demn de preşedinţia UE, făcând tot posibilul pentru a evita numirea lui Kovesi, cea care porneşte că favorită pentru postul de procuror şef european, scrie ziare.com.

Și asta pentru că ea a avut prea mult succes în lupta anticorupţie din România. „Este de neacceptat”, susţine Sophie in ‘t Veld despre această atitudine a guvernanţilor români.

Sophie În ‘t Veld mai spune că nu se va lasă influenţată de campania românilor împotriva lui Kovesi, ba chiar crede că Guvernul României e complet ridicol.

„Extrem de stupid, e atât de clar la vârf. Toate statele membre fac jocuri, dar sunt competenţe politic”, a spus olandeză pentru sursă citată.

Parlamentul European i-a audiat marţi pe cei trei candidaţi pentru înalta poziţie din UE. Parchetul European va investiga şi combate fraudă şi corupţia cu fonduri UE. Potrivit europarlamentului olandez, acest Parchet ar putea să facă asta mai eficient decât se întâmplă acum la nivel naţional.

Laura Codruţa Kovesi a declarat, marţi, în cadrul audierilor pentru funcţia de procuror-şef european că jumătate din viaţă a fost procuror, că nu are nimic de ascuns şi că deputaţii europeni au fost expuşi la informaţii negative despre ea, care însă sunt doar minciuni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *