Breaking News: Răsturnare de situație! Ministerul Sănătății, anunț OFICIAL despre noua tulpină de COVID

Ministerul Sănătății a avut o primă reacție cu privire la posibila apariției a noii tulpini de coronavirus pe teritoriul României. Ministerul a precizat că procedura de confirmare va fi definitivată în următoarele zile.

Ministerul Sănătății precizează că noua tulpină a coronavirusului nu a fost confirmată, până în prezent, pe teritoriul României.

„O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvenţierea genomului viral de către institutele sau unităţile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR”, se arată într-o precizare a Ministerului Sănătăţii.

De la ce a pornit totul
Duminică, în presă au apărut mai multe articole care informau că în laboratorul de genetică al Institutului ‘Matei Balş’ din Bucureşti ar fi fost confirmată noua tulpină în unele probe de la pacienţi suspecţi de COVID-19.

În acest context, Ministerul Sănătății a decis să trimită o precizare prin care să sublinieze că noua tulpină a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie, nu a fost încă depistată pe teritoriul României.

Un reprezentant al Institutului ‘Matei Balş’ a declarat că două probe analizate în acest laborator au avut rezultate diferite faţă de cele cunoscute până acum.

„În laboratorul de genetică al Institutului, două probe au avut rezultate ale reacţiei de amplificare diferite faţă de cele pe care le ştiam până acum. Urmează ca în zilele următoare să se facă secvenţierea şi să vedem dacă într-adevăr se confirmă noua tulpină a virusului. Nu avem date că ar exista diferenţe semnificative în manifestarea clinică faţă de vechea tulpină”, a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului ‘Matei Balş’, Cătălin Apostolescu, la postul DIGI 24.

Noua tulpină a fost descoperită și în SUA
După ce țări din Europa și Asia au anunțat că au identificat pacienți infectați cu noua tulpină a coronavirusului, guvernatorul statului Colorado a anunțat primul caz de acest fel. Mai mult decât atât, și în America Latină a fost identificat un astfel de caz.

Guvernatorul statului Colorado, democratul Jared Polis, a anunţat marţi că s-a detectat primul caz de infectare cu noua tulpină britanică de coronavirus pe teritoriul SUA, fiind vorba despre un bărbat de circa 20 de ani care nu a fost recent în nicio călătorie, transmite EFE.

Tânărul, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, se află în izolare în comitatul Elber, din apropierea oraşului Denver, a anunţat într-un comunicat guvernatorului statului Colorado.

Autorităţile sanitare din acest stat analizează cazul şi realizează interviuri pentru a identifica persoanele care ar fi putut intra în contact cu tânărul.

„Sunt multe lucruri pe care nu le cunoaştem despre această nouă variantă de COVID-19, însă oamenii de ştiinţă din Regatul Unit ne-au avertizat că este mult mai contagioasă. Sănătatea şi siguranţa locuitorilor statului Colorado sunt priorităţile noastre principale şi vom acţiona pentru a urmări îndeaproape acest caz, precum şi orice alt indicator de coronavirus”, a declarat guvernatorul Polis.

Prezenţa noii variante britanice de coronavirus a fost confirmată de laboratoarele statale din Colorado, care au trimis o notificare Centrului de Control şi Boli (CDC).

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.