“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

BREAKING NEWS Prima țară din NATO care a aprobat zona de EXCLUDERE AERIANA deasupra Ucrainei

260959341 4762108930514563 1230780482075432284 n e1642422401167 640x400 1

Parlamentul Republicii Estonia a decis să ceară statelor membre ale Națiunilor Unite să închidă cerul deasupra Ucrainei. Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, a anunțat acest lucru pe Facebook, relatează Ukrinform.

“Parlamentul Republicii Estonia a adoptat o decizie prin care solicită statelor membre ONU să închidă cerul Ucrainei agresorului rus. Aceasta este prima decizie a parlamentelor UE și NATO. Prima este dificilă, responsabilă și onorabilă”, a spus oficialul ucrainean, informează sursa citată.

El a mulțumit Președintelui Parlamentului Eston, Yuri Ratas, și tuturor deputaților pentru curajul și devotamentul față de Ucraina.

Stefanchuk a menționat că decizia ar trebui să fie un exemplu de hotărâre pentru alte parlamente din întreaga lume. „La urma urmei, parlamentarii sunt reprezentanți ai poporului, iar popoarele lumii cer acțiuni decisive pentru a stabili pacea și a închide cerul deasupra Ucrainei”, a adăugat el.

El și-a exprimat speranța că „cerul de deasupra statului ucrainean va fi din nou o sursă de lumină și căldură pentru ucraineni, mai degrabă decât moartea și distrugerea suportate de Rusia”.

Ce înseamnă această zonă?
În context militar, o zonă de interdicție aeriană este concepută pentru a împiedica aeronavele să intre în acel spațiu, de obicei pentru a preveni atacurile, scrie BBC. Aceasta înseamnă că, prin mijloace militare, aeronavele pot fi supravegheate și pot fi realizate atacuri preventive împotriva lor, dacă intră în acel spațiu.

În contextul războiului din Ucraina, o zonă de interdicție aeriană deasupra acestei țări ar însemna că forțele militare – în special forțele NATO – au intra în contact direct cu orice avion rusesc reperat în „no-fly zone” și ar trage în el dacă este necesar. Acest lucru ar duce la un conflict direct NATO-Rusia.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.