Breaking News. Premierul Florin Cîțu are încă un DOSAR în Statele Unite, pentru o datorie neplătită

La 6 ani după plecarea din SUA, pe 21 iulie 2008, Florin Cîțu este chemat în judecată în instanța din Iowa pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de credit ai Americii.

Potrivit Aleph News, banca americană își vânduse creanțele către firma de recuperare Clarke Jordan Financial LC care-i cere lui Florin Cîțu într-un proces civil peste 9755,27 de dolari pentru că nu și-a respectat angajamentele semnate. După 3 luni și jumătate de la chemarea lui Florin Cîțu în judecată, firma de recuperare mai cere instanței încă 3 luni ca să-l localizeze pe Florin Cîțu și să-i aducă la cunoștință procesul.

Firma de recuperare de creanțe îl căutase pe Florin Cîțu la adresă, în bazele de date la care era abonat, folosind agende telefonice, internetul, sistemele de înregistrare a alegătorilor, a proprietăților și în evidența autovehiculelor. Firma informează instanța americană că a angajat chiar și un investigator profesionist care să-l localizeze pe Florin Cîțu. Ulterior, Florin Cîțu este citat și de grefierul instanței să se prezinte la proces sau să răspundă acuzațiilor. În caz contrar, instanța îi pune în vedere lui Cîțu că s-ar putea pronunța o hotărâre împotriva lui pentru despăgubirea solicitată.

Dacă motivul pentru care nu se prezintă la proces este acela că suferă de dizabilități, Florin Cîțu este îndrumat grefa instanței să contacteze autoritățile americane.

Investigatorul Raymond Miller, angajat să-l găsească pe Florin Cîțu, informează instanța din SUA că a transmis citația la adresa indicată.

21 noiembrie 2008 – 24 februarie 2009: Judecătorul Steven Van Marel mai acordă 3 luni firmei de recuperare ca să-l notifice pe Florin Cîțu despre proces, Florin Cîțu nu este de găsit și, după 7 luni de la chemarea lui Cîțu în judecată, judecătorul respinge temporar cazul.

Firma de recuperare n-a mai redeschis procesul civil. În perioada evenimentelor din instanța americană, Florin Cîțu era director Piețe Financiare la ING Bank România.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *