BREAKING NEWS. PENSIILE, pe masa lui Iohannis


La Cotroceni, președintele Iohannis a convocat o ședință pentru analizarea situației economice impuse de pandemie. Se caută și cele mai bune căi pentru repornirea motoarelor economiei naționale. Și nu numai.

Preşedintele Klaus Iohannis a organizatla Palatul Cotroceni, o şedinţă cu membri ai Guvernului, la care participă pentru prima data de la impunerea stării de urgență şi guvernatorul BNR.

Criza impusă de COVID – 19
Se va face o evaluare situaţiei economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19. Cei convocați sunt prim-ministrul Ludovic Orban, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu. Peisajul economice, deși destul de deprimant, nu este atât de alarmant ca în alte țări ale UE, dar depinde în mare măsură de deciziile restartării economiei pe care le va adopta Executivul.

Pensiile mărite cu 4%?
Pe lista de chestiuni se pare că se va afla și celebra mărire a pensiilor de la 1 septembrie. Populația așteaptă promisa mărire de 40%, dar premierul a evitat în mai multe rânduri să dea un procentaj pentru acesată sporire adăugând că aceasta se va petrece ”dar, în funcție de resursele Guvernului de la acea oră”. Pe de altă parte, Mugur Isărescu a opinat că un ”procentaj realist ar fi de 4%” și nicidecum de 40 %. Isărescu făcea această apreciere în contextual crizei economice declanșate de pandemia de COVID – 19.

349 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU