BREAKING NEWS! Parlamentul European aruncă IN AER toate negocierile la care a participat Klaus Iohannnis

Parlamentul European a votat joi o Rezoluţie în care afirmă că va refuza varianta de buget al UE negociată zilele trecute de şefii de stat şi de guvern dacă nu se fac noi negocieri, transmite AFP, potrivit Agerpres. Președintele Klaus Iohannis a declarat, după Consiliul European, că României i-a fost alocată suma de 80 de miliarde de euro fonduri UE.

În rezoluţia adoptată joi cu 465 de voturi pentru, 150 împotrivă şi 67 de abţineri, eurodeputaţii ”contestă” bugetul în ”forma sa actuală” şi avertizează că Parlamentul European ”este pregătit să refuze să-şi dea aprobarea (…) până când va fi găsit un acord satisfăcător”. Legislativul european trebuie să se pronunţe până la sfârşitul anului asupra cadrului financiar multianual al UE pentru perioada 2021-2027.

La capătul unui summit maraton, liderii europeni au convenit marţi asupra unui pachet de relansare economică post-pandemie alcătuit din bugetul multianual pentru perioada 2021-2027, din care face parte și un fond de redresare împărţit în granturi şi împrumuturi care vor putea fi accesate de statele membre cu condiţia realizării unor reforme.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *